In maart is onderzoek gedaan naar de verzakkingen bij het station.
In maart is onderzoek gedaan naar de verzakkingen bij het station.

Meeste hekken weg van talud NS-station

Algemeen

BARENDRECHT – Een echte oplossing van de verzakkingen bij het NS-station is er nog niet, maar de meeste hekken kunnen worden weggehaald.

Dat schrijft wethouder Cees Schaap aan de gemeenteraad. Delen van het talud bij het station zijn verzakt. Daar is in maart onderzoek naar gedaan. In afwachting van een oplossing werden er hekken geplaatst.

“Onderzoek heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat het grootste deel van het spoortalud veilig is. Dat betekent dat het merendeel van de hekken uiterlijk begin december wordt verwijderd. De verzakte delen, rond de nooduitgangen en bovenop het talud (uitsluitend nabij de in- en uitgangen) blijven veiligheidshalve nog even ‘in de hekken’ staan. Het verwijderen van de hekken duurt ongeveer een week”, aldus de wethouder.

Er wordt nog gestudeerd op een permanente oplossing voor het 1,4 kilometer lange talud. “Er zijn verschillende reparatiemethoden beschikbaar. In samenwerking met ProRail werken wij er hard aan om de meest geschikte methode vast te stellen.”

De verzakkingen worden in de eerste helft van 2022 gerepareerd. Daarna worden de laatste hekken weggehaald.

Op langere termijn vinden er constructieve werkzaamheden plaats om het talud nog steviger te maken. Daarover wordt de gemeenteraad later geïnformeerd.

Advertenties uit de krant