Afbeelding

Tina Jakoeb verrassend lijsttrekker van PvdA Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – De kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft een andere top dan een paar weken geleden nog werd voorgesteld. Tijdens de ledenvergadering vertelde beoogd lijsttrekker Rob van Veen dat hij afziet van zijn plaats op de lijst. “Mijn rol zal de komende maanden wel helder worden”, stelt hij op zijn facebookpagina. Ook de beoogde nummer twee is van de lijst verdwenen.

De lijst van de PvdA wordt nu aangevoerd door lijsttrekker Tina Jakoeb, Manpreet Chand en Daphne Plaizier.

Lijsttrekker Tina Jakoeb is nieuw in de Barendrechtse politiek. Ze wordt gepresenteerd als ‘gedreven, leergierig en ambitieus: iemand die houdt van uitdagingen en obstakels nooit uit de weg gaat’. Ze woont meer dan twaalf jaar in Barendrecht, is 38 jaar en jurist. “Als trotse Barendrechtse wil zij zich de komende vier jaar gaan inzetten voor gelijke kansen en veiligheid voor onze kinderen en jongeren en een duurzame toekomst voor iedereen, ook voor Barendrechters met een kleinere beurs. Inclusie is voor haar een speerpunt: iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving, dus ook chronisch zieken, kwetsbare ouderen en gehandicapten.” Jakoeb groeide op in een weeshuis in Suriname. Ze is actief voor de Kern VHP Rijnmond, die de Surinaamse regeringspartij VHP ondersteunt. Ze heeft een eigen stichting om het welzijn van kinderen te bevorderen.

De ervaren Manpreet Chand staat op de tweede plaats van de lijst. Hij draait al sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen mee als buitengewoon commissielid en de afgelopen jaren als woordvoerder in de Commissie Ruimte. Zijn ervaring en kennis in de breedte en diepte worden zowel binnen als buiten de PvdA zeer gewaardeerd. Manpreet is 29 jaar en woont vanaf zijn twaalfde in Barendrecht. Zijn bijzondere studieroute – van VMBO tot universiteit – toont zijn doorzettingsvermogen. Manpreet: “Ik heb mezelf aangeleerd om vaak buiten mijn comfortzone te stappen, zodat ik het uiterste uit mezelf kan halen.”

Daphne Plaizier is sinds 2019 lid van de PvdA en de Jonge Socialisten. Ze was actief als lid van de steunfractie en enige tijd ook in het afdelingsbestuur als webmaster. Met binnenkort haar master Communicatiewetenschappen op zak wil zij gaan investeren in de toekomst en jong talent van Barendrecht. “Ik woon al mijn hele leven in Barendrecht en durf dan ook te zeggen dat ik een echte Barendrechtse ben. Met mijn beide voeten sta ik in de samenleving, en juist daarom vind ik het belangrijk om aan alle lagen van de samenleving een stem te geven.”

“Het is een stevig team geworden dat vernieuwing uitstraalt maar waarin de ervaring – soms van meer dan 20 jaar – zeker niet ontbreekt. De lijst verenigt diverse inhoudelijke interesses, politieke vaardigheden en zelfs spreiding over de verschillende wijken van onze mooie stad”, stelt het bestuur van de Barendrechtse PvdA.

Gemeenteraadslid Marcel Eichhorn staat op eigen verzoek op plaats vijf. Wethouder Reshma Roopram keert na de verkiezingen niet terug in de Barendrechtse politiek. Zij is de lijstduwer.

De volledige lijst:

1. Tina Jakoeb 

2. Manpreet Chand 

3. Daphne Plaizier 

4. Ivar Berkman 

5. Marcel Eichhorn 

6. Arianne Waal 

7. Savo Haji 

8. Cengiz Tutar 

9. Maarten Huppertz 

10. Gerry Faber 

11. Eddy Koen 

12. Orlando Karam 

13. Ed Mol 

14. Joop Schaeffer 

15. Coby van Deursen 

16. Reshma Roopram

Advertenties uit de krant