Afbeelding

Te koop: kasteel van familie Meiland (met video)

Algemeen

BARENDRECHT – Makelaar René van Nierop van At Home Makelaardij heeft deze week een bijzondere klus. Bij hem is sinds woensdag Chateau Marillaux in de verkoop. Het Franse kasteel is bekend door de familie Meiland.

Het kasteel uit 1870 ligt op 12 kilometer van de stad Limoges op een terrein van 6,5 hectare.

“Omdat het kasteel tot 2019 in bezit is geweest van dezelfde familie zijn bijna alle originele details bewaard gebleven. Het gebouw heeft vijftien open haarden met marmeren schouwen. Eiken vloerdelen op de begane grond en eerste verdieping. Paneeldeuren met origineel hang en sluitwerk in het hele pand. Diverse glas in lood ramen”, is te lezen op de site van het kasteel.

De vraagprijs is 795.000 euro k.k. Dat is dan wel inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om de B&B te runnen zoals boekingssite, linnengoed, servies en wasmachines.

Hoe komt de verkoop van een Frans chateaux bij een Barendrechtse makelaar terecht? “Gewoon brutaal zijn”, antwoordt René van Nierop.
“ik volgde dit al een tijdje en vond het jammer dat het niet door een Nederlandse makelaar werd gedaan. Toen heb ik ze een bericht gestuurd. Daaruit is er een leuk contact ontstaan.”

De verkoop van een dergelijk pand kan normaal gesproken wel een half jaar duren. In dit geval is er grote belangstelling. Niet iedereen die benieuwd is naar het kasteel kan zich de aankoop veroorloven. Maar woensdagochtend hadden zich nog voordat het pand op Funda stond al twee serieuze geïnteresseerden gemeld bij de makelaar.

www.athome-makelaardij.nl

Advertenties uit de krant