Marian Feenstra (rechts, bestuurder IKC Cadans) en links Hanneke Baukema (links, onderwijsadviseur IKC Cadans)
Marian Feenstra (rechts, bestuurder IKC Cadans) en links Hanneke Baukema (links, onderwijsadviseur IKC Cadans)

Integraal Kindcentrum Cadans in augustus van start

Algemeen

BARENDRECHT - Integraal kindcentrum (IKC) Cadans opent in augustus haar deuren in Carnisselande. IKC Cadans is een nieuwe vorm van basisonderwijs, waarbij BSO volledig is geïntegreerd. Net als de sport- en zwemlessen.

Marian Feenstra, een van de oprichters van IKC Cadans, vertelt meer over het concept. “We kijken van het begin tot het einde naar de behoefte en (ontwikkel)kansen van ieder kind en spelen daarop in. Ieder kind heeft een persoonlijk leerplan en een mentor voor meerdere jaren. Het gaat bij ons niet alleen om cognitieve vaardigheden, maar ook om het ontwikkelen van zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en veerkracht, want daarmee kun je als kind alles aan - ook het onbekende”.
Kinderen krijgen methodes aangeboden om uit te blinken en hun talenten te ontdekken. Daarnaast wordt er geleerd in units en met levensechte situaties in het projectonderwijs. Iedere unit wordt begeleid door een team van experts.

Ruime openingstijden

Bij IKC Cadans zijn alle kinderen vanaf 3 jaar op maandag, dinsdag en donderdag tot 17.30 uur in het kindcentrum, het is zelfs mogelijk om tot 18.30 uur te blijven. Omdat er meer tijd is kunnen onderwijs, sport, spel en activiteiten de hele dag worden afgewisseld.
Op woensdag en vrijdag duurt het onderwijsprogramma tot 12.30 uur en daarna - indien gewenst - opvang tot 18.30 uur.

Service

Naast het bieden van goed onderwijs vindt IKC Cadans het belangrijk om ouders te ontzorgen “Het is immers al pittig genoeg om werk en zorg te combineren. Thuis moet er tijd kunnen zijn voor ontspanning met het gezin. Daarom kunnen kinderen bij ons hun zwemdiploma halen onder schooltijd, is er veel ruimte voor sport, muziek en kunst, maken we huiswerk op het IKC, krijgen de kinderen een gezonde lunch en tussendoortjes en kunnen ouders 3 weken per jaar zelf bepalen wanneer ze op vakantie gaan met het gezin”, aldus Feenstra.

Informatie

Naar verwachting gaat IKC Cadans het gebouw delen met basisschool De Trinoom op de Olmenwede 1. Er wordt in ieder geval gestart met units 0 en 1 voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.

Ouders uit Barendrecht die interesse hebben zijn welkom op één van de (digitale) ontmoetingsmomenten. De eerstvolgende is op 18 januari van 20 tot 21.30 uur. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is ook mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@cadans.nl. Meer informatie is ook te vinden op ikccadans.nl

Advertenties uit de krant