Lijsttrekker Lennart van der Linden.
Lijsttrekker Lennart van der Linden. Foto:

Kieslijst EVB telt vijftig namen

Algemeen

BARENDRECHT - EVB, de grootste politieke partij van Barendrecht (14 zetels) heeft de kandidatenlijst 2022-2026 bekend gemaakt. Op de lijst staan wederom 50 mensen. Dat is het maximale aantal dat is toegestaan voor een partij van deze omvang.

“EVB gaat voor kwaliteit met een mix van kandidaten die op vele manieren een afspiegeling van Barendrecht zijn”, stelt de partij.

Lijsttrekker Lennart van der Linden is vol vertrouwen: “Een geweldige club mensen! We gaan met hen en onze leden nu volle bak campagne voeren en alles geven om ons ambitieuze programma de komende jaren te realiseren voor Barendrecht. Vanuit het gemeentehuis, maar vooral ook daarbuiten!”.

EVB was zaterdag met 25 leden op bezoek in Buitenoord. En bezoekt komende week het Havenkwartier en Gaatkensoog in Carnisselande. EVB bezoekt wekelijks een wijk in Barendrecht.


Bij de eerste twaalf staan zes vrouwen en zes mannen. De lijst is verder een mix van jong en oud. Met kandidaten uit vrijwel alle woonwijken. Veel ervaren raadsleden willen nog vier jaar door. Maar er zijn ook een aantal nieuwkomers. Op plek 2 staat huidige vicefractievoorzitter Miranda Mes. Op plek 3 Kevin van Bommel. Nicoline Blankenstein – van Heugten en Jonathan Vrijman completeren de top-5. Op plek 6 staat nieuwkomer Esther van Schaik. Op plekken 7, 8 en 9 de ervaren raadsleden Dick Heijboer, Els Schaap en Dirk Vermaat. Op plek 10 nieuwkomer en ondernemer Karin Örs.

Partijvoorzitter Roeland Bol, één van de mensen achter het succes van de partij, staat op nummer 11 en maakt daarmee een goede kans op een zetel in de gemeenteraad.

Bekende Barendrechters

Op de lijst van 50 prijken veel bekende namen. Waaronder bekenden uit de lokale sport, zoals Leon van der Wilk (TVB), Willem Booij (KV Vitesse, raadslid), Jan Kooijman (BVV), Lindsey Faken (CAV Energie) en Sjoerd van Vilsteren (CBV Binnenland). En lokaal bekende ondernemers als Jos Huijgen en Khalid Kassrioui.

Han Vlieg, die met succes campagne voerde voor het behoud van het Trefpunt, staat op plaats 39.

Mede-oprichter van de partij, Klaas Orsel sluit de lijst van 50 af. De gehele kieslijst staat op www.echtvoorbarendrecht.nl/kandidatenlijst

Advertenties uit de krant