Afbeelding

Harmonie hervat repetities en lessen in het Trefpunt

Algemeen

BARENDRECHT - Harmonievereniging Barendrecht mag weer spelen in het Trefpunt. Ook de fysieke lessen zijn weer gestart. Alle leden zijn blij om elkaar weer te ontmoeten in de orkesten en groepen.

“Door de lockdown is het afgelopen tijd niet geheel gelukt om nieuwe activiteiten op te zetten maar de plannen zijn gelukkig wel gemaakt en de start is gemaakt”, vertelt een medewerker van de vereniging.

De Harmonievereniging geeft lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen zonder enige (of beperkte) muzikale ervaring vanaf 4 jaar (groep 1, 2 en 3) op dinsdag, donderdag en vrijdag. De kinderen worden naar leeftijd en ervaring ingedeeld. Het is mogelijk om op deze dagen aansluitend of voorafgaand van de AMV cursus blokfluitlessen te volgen. Op dinsdag en vrijdag kunnen ook slagwerklessen worden gevolgd. Deze opleiding is een voorbereiding om mee te spelen in een van de orkestjes van de vereniging.

Voor jeugd vanaf 8 jaar én voor volwassenen zijn er ook mogelijkheden om individuele lessen te volgen op alle instrumenten van de Harmoniebezetting. Hout: dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot en saxofoon. Koper: trompet, trombone, hoorn, bariton, euphonium en tuba en uiteraard op alle slagwerkinstrumenten. De mogelijkheid bestaat om verschillende instrumenten uit te proberen en een gratis proefles te ontvangen op het instrument van keuze. Wie daarna lid wordt krijgt een instrument van de vereniging gratis in bruikleen.

Er zijn naast eerder genoemde groepen nog 10 orkesten en groepen actief voor jeugd en volwassenen. In beide gevallen op diverse niveaus van beginners tot (ver) gevorderden.

De lessen en orkesten zijn in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht.

Meer informatie geeft leerlingencoach Maria Prooi: 06 42412638 of mail naar mprooi@chello.nl

Advertenties uit de krant