Schutting aan de Rietgors. (foto: John Brinkman)
Schutting aan de Rietgors. (foto: John Brinkman) Foto:

Stormschade in Barendrecht (update 21.54 uur)

Algemeen

BARENDRECHT - De storm heeft in Barendrecht op verschillende plaatsen schade aangericht. 

Inmiddels is het hevigste deel van de storm voorbij. In deze regio geldt niet langer code rood, maar code geel. De luchthaven Rotterdam the Hague Airport is rond 20.30 uur weer geopend voor inkomende vluchten. Maar het blijft flink waaien. 

Zaterdag wordt rekening gehouden met (beperkt) hoog water. Goed om te weten voor mensen die bij de Oude Maas moeten zijn.

Op verschillende plaatsen zijn vrijdag dakpannen naar beneden gekomen. Schuttingen en overkappingen hadden het zwaar. Aan de Rietgors waaide een schutting om. En dat was zeker niet de enige. 

Verkeerslichten

De verkeerslichten op de IJsselmondse Knoop zijn uitgevallen. “Diverse bovenleidingen zijn in de storm omgewaaid. Brandweer en politie hebben de weg opgeruimd. Verkeer kan de weg gebruiken volgens de voorrangsregels. We gaan morgen de verkeerslichten herstellen”, aldus een medewerker van de Nieuw-Reijerwaard.

Middenbaan

Vrijdagmiddag werden minstens twee panden op de Middenbaan beschadigd. Van Pet’s Place liet de bekleding van een zijwand los. Verderop was het dak van het reisbureau niet tegen de storm bestand. 

Padel Barendrecht

 De banen van Padel Barendrecht zijn door de storm beschadigd.

Van de padelbanen bij het station waren de glazen wanden niet bestand tegen de storm. Er werd niemand gewond. In verband met het weer werd er vrijdagmiddag niet gespeeld.

Kleine Duiker

Op boerderij De Kleine Duiker is het dak van een schuur gewaaid.

Borden

Op meerdere plaatsen  zijn verkiezingsborden omgewaaid. 

Heb je ook een stormfoto gemaakt in Barendrecht of Heerjansdam? Stuur hem naar de Schakel: redactiebarendrecht@barlokalemedia.nl

Stormschade op de Middenbaan: Pets Place.
Stormschade op de Middenbaan: reisbureau.

Advertenties uit de krant