Lex Bezemer.
Lex Bezemer. Foto: KOVAL

Workshop ‘Beeldend schrijven over herinneringen’

Algemeen

BARENDRECHT - Bibliotheek ’t Plein en Samen Ouder Worden houden op donderdag 24 maart een tweede bijeenkomst over het thema Levensboeken. 

Een levensboek bevat je persoonlijke herinneringen, opgeschreven als een verhaal en voorzien van foto’s. Zo’n levensboek is een waardevol document voor jezelf en voor je dierbaren. Maar het schrijfproces kan lastig zijn. Hoe schrijf je die herinneringen levendig op? Hoe maak je een prettig leesbaar geheel van al die losse anekdotes? Dat gaat journalist Lex Bezemer ons leren. Lex (1993) is verslaggever bij het AD Rotterdams Dagblad. Hij groeide op in Barendrecht, studeerde aan de Universiteit Leiden en rondde daar in 2020 zijn master Nederlandse moderne letterkunde af.

De workshop van Lex is gratis en geschikt voor iedereen die zelf aan de slag wil met het opschrijven van (jeugd)herinneringen en voor vrijwilligers die levensboeken schrijven voor senioren. Je bent van harte welkom in ’t Plein op donderdag 24 maart van 10.30 uur tot 12.00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar Petra Teunissen, p.teunissen@samenouderworden.nl. Je kunt ook bellen naar tel. 06-41666977 voor meer informatie over levensboeken en de workshop. 

Advertenties uit de krant