Afbeelding
advertorial

Stijgende energieprijzen? Daar kunt u wat aan doen!

Algemeen

,,We dachten dat we alles over energiebesparing wisten, maar na het bezoek van de energiecoach hebben we toch weer nieuwe inzichten gekregen.”

Het is één van de vele reacties die energiecoaches in Barendrecht te horen krijgen na een adviesgesprek. Toch schakelen nog relatief weinig Barendrechters een energiecoach in. “Zonde”, geeft teamleider Menno Bronwasser aan. Voor het advies en de energiebesparende producten hoef je niets te betalen.” “Bewoners kunnen op die manier dus zonder grote investeringen toch besparen op de energierekening. Zo maken we met een speciale infrarood camera sinds kort bij woningeigenaren foto’s van warmtelekken. Dat helpt enorm bij het dichten van kieren, waarmee je ook weer sneller een volgende, grotere duurzaamheidsstap kunt zetten.” 

Hoe werkt het?
Het project is opgericht om het energieverbruik van bewoners te verlagen en daarmee CO2-uitstoot in en om het huis te verminderen. Gemeente Barendrecht biedt een gratis adviesgesprek inclusief Energiebox aan. Deze box bevat onder meer LED-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Na afloop van het gesprek ontvangt u een rapport met alle tips en de te realiseren besparing. Behalve het adviesgesprek is dus ook de Energiebox gratis. 

Menno: ,”Zie de Energiebox als een cadeautje van de gemeente en de woningcorporatie, waarmee je al snel 100 euro per jaar kunt besparen op de energierekening. Tegelijkertijd verhoog je ook het wooncomfort. Vooral als je kijkt naar de stijgende energieprijzen is het beperken van warmteverlies, het slim verwarmen en het besparen op elektriciteit enorm belangrijk. De Energiebox richt zich op kleine maatregelen die de bewoner zelf eenvoudig kan uitvoeren. Of zoals de familie Vermeulen het schetst: “We draaien iedere dubbeltje om als het om boodschappen gaat, maar hier lieten we zonder dat we het wisten, zomaar ruim honderd euro liggen.”

Praktische tips
Paul Stakenburg komt namens de gemeente Barendrecht als energiecoach bij bewoners over de vloer. “Onlangs was ik in een woning waar tien halogeenlampjes aanstonden. Als die lampjes vervangen zouden worden voor LED-verlichting dan bespaart men 5 euro per jaar per lampje! En dat is nog maar een voorbeeld. Hetzelfde als veel andere bewoners, hadden deze mensen geen idee.” Paul en de andere energiecoaches geven praktische tips in een laagdrempelig gesprek. Nieuwe elektrische apparaten zijn dan misschien wel zuinig, met oudere modellen verbruik je vaak onnodig veel energie. Als je je bewust bent van je energieverbruik, dan kun je ongetwijfeld een bijdrage leveren aan de CO2-reductie en een beter milieu. En dan hebben we het dus nog niet eens over hoe je met warmte omgaat en je huis ventileert.

Het inzetten van energiecoaches is een initiatief van de gemeente Barendrecht in samenwerking met stichting Energiebox. De doos met energiebesparende producten is afkomstig van de WoonWijzerWinkel.

Wilt u ook een lagere energierekening?

Ga voor meer informatie naar www.energiebox.org/Barendrecht

Of meld u direct aan via https://www.barendrecht.energiebox.org/register

Telefonisch aanmelden kan via: 0180 - 239 775.

Afbeelding

Advertenties uit de krant