Afbeelding
foto

Poffertjes en gesprekken: laatste campagne-zaterdag voor Barendrechtse partijen

Algemeen

BARENDRECHT – Alle partijen zijn deze zaterdag hard bezig om campagne te vieren voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

Rond het middaguur waren leden van D66 actief op het Middeldijkerplein. Mensen die uit de tram stapten kregen een folder en een appeltje. Die appels werden ook uitgedeeld aan leden van EVB, die iets verderop bij de ingang van het winkelcentrum stonden. Op het Havenhoofd, aan de andere kant van het winkelcentrum, stond een poffertjeskraam van de VVD. 

Op de Middenbaan waren ook verschillende partijen aanwezig. D66 had hier niet alleen appels, maar ook peren. Echt voor Barendrecht nodigde mensen uit in de EVB-winkel, maar daar was het aan het begin van de middag niet erg druk.

Wij Barendrecht, de VVD (hier geen poffertjes!) en GroenLinks deelden folders uit. SGP-CU trakteerde de bezoekers op een stroopwafel. Bovendien was bij lijsttrekker Leendert Mijnders het felbegeerde Barendrecht-kwartet te krijgen. Dat is zonder twijfel het opvallendste cadeautje dat deze campagne wordt uitgedeeld.

Het CDA en de PvdA ontbreken op de Middenbaan toen De Schakel op bezoek was. Later kwamen we de Pvda wel tegen in de wijk. Het CDA was ook in de buurt, maar Leo van Gelder bereikte zulke hoge snelheden met de groene CDA-bakfiets, dat wij hem niet hebben kunnen achterhalen.

Zowel bij Carnisse Veste als op de Middenbaan waren vrij veel mensen die zeiden niet te gaan stemmen. EVB-kandidaat Miranda Mes had dat ook ondervonden tijdens het wijkbezoek van zaterdagochtend in Vrijenburg. Vier jaar geleden ging 55,83 procent van de stemgerechtigde Barendrechters stemmen. Woensdag aan het eind van de avond weten we hoe dat dit jaar is. En of de CDA-bakfiets al terug is...

(Het artikel is op 13 maart aangevuld met foto’s die de PvdA heeft ingestuurd.)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
(foto: PvdA Barendrecht)
(foto: PvdA Barendrecht)

Advertenties uit de krant