Afbeelding
Foto:

College en Present actief op NL Doet

Algemeen

BARENDRECHT - Burgemeester Govert Veldhuijzen en wethouders Cees Schaap en Reshma Roopram waren, samen met bestuursleden en ambassadeurs van Present, actief op NL Doet op 11 maart.

Op deze jaarlijkse actiedag van het Oranjefonds zetten zij zich in bij Stichting De Toekomst. Deze organisatie biedt dagbesteding voor mensen met dementie en psychische problemen. Na de start met koffie en thee deden vrijwilligers en cliënten samen een woordspel. Zo kwamen de verhalen los over het verleden van Barendrecht. Twee vrijwilligers maakten vervolgens een zonnige wandeling met cliënten naar de markt. Anderen waren aan de slag om de tuin van De Toekomst toegankelijker te maken voor rollators of speelden spannende potjes rummikub met de cliënten.

Ondertussen bakte de burgemeester met zijn collega’s in de keuken grote stapels pannenkoeken. Bij de afsluitende maaltijd schoven vrijwilligers en cliënten allemaal samen aan. De pannenkoeken smaakten opperbest.

Kenmerkend voor de zorg van De Toekomst is dat de cliënten altijd centraal staan. Ze worden gestimuleerd om te doen waar ze plezier aan beleven en daarom wordt hen een grote diversiteit aan activiteiten aangeboden. Dankzij de vrijwilligers kon De Toekomst deze dag wat extra’s bieden en de vrijwilligers hebben genoten van de bijzondere ontmoetingen.

(foto)

Advertenties uit de krant