Afbeelding
Foto:

Henny schreef een levensboek voor Ria

Algemeen

BARENDRECHT - Henny is vrijwilliger bij het project ‘Levensboeken’ van Samen Ouder Worden en Bibliotheek ’t Plein. Zij heeft zich aangemeld om de herinneringen van een Barendrechtse senior op te schrijven en kreeg daarvoor in oktober een korte training. Daarna bracht de coördinator van het levensboekenproject haar in contact met Ria.

Henny interviewde Ria enkele keren in een van de ‘vergaderhuisjes’ van de bibliotheek, mede aan de hand van een set vragenkaarten. Zo kreeg Henny een beeld van Ria’s jeugd, schooltijd, gezinsleven, werk en de bijzondere zeilreizen die ze door heel Europa maakte.

Ze werkte Ria’s herinneringen uit op de computer tot een lopend verhaal. Samen keken ze de tekst na en zochten passende foto’s uit. Het resultaat is een mooi boekje, waar Ria blij mee is: “Het was voor mij een hele ervaring om zo over je zelf te vertellen. Maar ik was verrast hoe dat op een leuke manier is gegaan. Alle lof voor Henny.”

Henny vond het een bijzondere ervaring om te mogen luisteren naar het levensverhaal van Ria: “Het was best een beetje spannend en onwennig in het begin, maar gaandeweg groeide het vertrouwen. Ik vond het leuk om de verhalen uit te werken en vorm te geven. En het is vooral mooi om te zien dat Ria blij is met haar verhaal.”

Wie ook als vrijwilliger levensboeken wil schrijven, of inspiratie zoekt om zelf aan je levensboek te beginnen, is welkom in ’t Plein. Op donderdag 24 maart is er van 10.30 tot 12 uur een gratis inspirerende workshop ‘Beeldend schrijven over herinneringen’ door AD-journalist Lex Bezemer. Bezoekers kunnen dan ook meer informatie krijgen over dit bijzonder waardevolle vrijwilligerswerk. Aanmelden kan bij Petra Teunissen, tel. 06-41666977, mail p.teunissen@samenouderworden.nl.

Advertenties uit de krant