Afbeelding
Foto:
foto

Barendrecht heeft nieuwe gemeenteraad

Algemeen

BARENDRECHT – De nieuwe gemeenteraad van Barendrecht is woensdagavond geïnstalleerd.

Onder voorzitterschap van burgemeester Govert Veldhuijzen legden 28 leden de eed of de belofte af. De zieke Els Schaap (EVB) doet dit de eerstvolgende keer dat ze aanwezig is.

De burgemeester herinnerde aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Daarbij was de opkomst een procent hoger dan de vorige keer. Daarmee wijkt Barendrecht af van de landelijke ontwikkeling.

In verband met de hogere opkomst had de burgemeester een compliment voor de partijen, die actief campagne hebben gevoerd. En een compliment voor de plaatselijke media. “Ik ben dankbaar voor de diversiteit die we in onze media nog hebben”, zei burgemeester Veldhuijzen. Hij hoopt dat de Barendrechtse media in de toekomst meer armslag krijgen. Veldhuijzen denkt daarbij aan een mediafonds. Daarvoor heeft de landelijke overheid plannen.

Natuurlijk wees de burgemeester op de meerderheid die EVB in de gemeenteraad heeft. “Dat schept voor die fractie een zware verantwoordelijkheid.” Hij is benieuwd hoe de kleine fracties hun positie in de raad gaan innemen. “De kwaliteit van een democratie wordt bepaald door hoe zij omgaat met minderheden”, aldus burgemeester Veldhuijzen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant