Afbeelding
foto

Zeventig vrijwilligers Present op de Veranderdag

Algemeen

BARENDRECHT - Twee keer moest de jaarlijkse Veranderdag van Present uitgesteld worden vanwege corona, maar op zaterdag 2 april kon de negende editie van deze projectdag wél doorgaan.

Ruim zeventig vrijwilligers uit verschillende Barendrechtse kerken zetten zich in voor hun plaatsgenoten. Velen gingen praktisch aan de slag door tuinmeubilair schoon te maken, een kamer te schilderen, een tuin te wieden of fleurige plantenbakken te maken. Ook werd een schutting gerepareerd en kreeg een bewoner een stevige tuinafscheiding. Andere vrijwilligers bakten grote stapels pannenkoeken in Meliom en Borgstede. In Borgstede genoten de bewoners ook van spannende spelletjes rummikub en sjoelen of een geanimeerd tafelgesprek. Bij de KunstExpress maakten cliënten, begeleiders en vrijwilligers samen prachtige schilderijen. Cliënten van Humanitas Concertweg maakten met de vrijwilligers een gezellig uitstapje naar de Pannekoe en de kinderboerderij in Ridderkerk. De meeste vrijwilligers lunchten samen met de hulpontvangers, met dank aan Bakker Pot voor de broodjes en krentenbollen.

Present kreeg nog meer hulp. Paul Casteleijn Hoveniers zorgde voor zomerbloeiers en potgrond, W. Barendregt leverde vijf palen voor een tuinafscheiding en GKB leende materialen waarmee het werk professioneel uitgevoerd kon worden. Karin Erkamp bakte heerlijke koeken voor de gezamenlijke start in de Dorpskerk. Present, de hulpontvangers én de vrijwilligers kijken dankbaar terug op een geweldige Veranderdag.

(Foto’s: Arnold Sluijs)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant