Afbeelding
foto

Meer Muziek in de Klas officieel gestart

Algemeen

BARENDRECHT – Met een concert door leerlingen van basisschool De Zeppelin is donderdag 7 april het project Meer Muziek in de Klas officieel gestart.

Op initiatief van CultuurLocaal is eind 2021 het Lokaal Fonds Meer Muziek in de Klas tot stand gekomen. Met bijdragen van de gemeente Barendrecht, de Stichting Meer Muziek in de Klas, de Barendrechts Rotary en het Prins Bernard Fonds heeft het fonds de aanschaf van een groot aantal muziekinstrumenten mogelijk gemaakt voor lessen op basisscholen. De komende jaren gaan bijna alle Barendrechtse basisscholen jaarlijks projecten doen in samenwerking met CultuurLocaal, zodat alle kinderen in Barendrecht zelf muziek leren maken. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen.

Als officieel startmoment werd in De Zeppelin het Muziek Akkoord Barendrecht ondertekend. Dat gebeurde door de leerlingenraad van de school. Daarbij waren onder meer wethouder Cees Schaap en voorzitter Dirk Jan Versendaal van CultuurLocaal aanwezig. Voor Schaap was het zijn laatste klus als wethouder.

Voor de scholen zijn kisten met muziekinstrumenten samengesteld. Ook zijn er in 3D geprinte accordeons gemaakt. Dat is een wereldprimeur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant