Afbeelding

Feestelijk einde van een succesvol zaalseizoen Vitesse

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdag 17 april stond voor Vitesse het sluitstuk van de zaalcompetitie gepland met de returnwedstrijden in de play-offs. Om deze bijzondere dag goed te beginnen stond om 8 uur een gezamenlijk ontbijt klaar voor de teams die nog aan de bak moesten in de zaal. Dit voor sommigen onder ons toch wel opmerkelijk vroege tijdstip was mede ingegeven door het feit dat ook de Korfballeague finale op deze dag gepland stond. Het gevolg was dat alle wedstrijden van Vitesse al vroeg op de dag werden gespeeld.

Vitesse 2

Vitesse 2 moest voor de return tegen Achilles op naar Den Haag. Vanwege de Invictus spelen werd de wedstrijd niet in het Sportcampus afgewerkt, maar in de nabijgelegen sporthal Transvaal. Vitesse wilde vooral sportieve revanche op de nederlaag van de week daarvoor. Daarvoor moest vooral de juiste energie en strijd worden geleverd. In de eerste helft keek de ploeg echter constant tegen een achterstand aan. Een ruststand van 10-7 leidde tot een motiverende en overtuigende speech van de coach. De 2e helft was namelijk wel die extra 10% scherpte en strijd te zien in de ploeg die het zaalseizoen met een goed resultaat wilde beëindigen. Vooral verdedigend stond Vitess 2 erg sterk en werkte het hard voor elke rebound. De achterstand werd omgedraaid in een voorsprong in een helft met opvallend weinig doelpunten. Na het laatste fluitsignaal stond de uitslag van 11-12 op het scorebord, in het voordeel van Vitesse. Niet genoeg om de onderlinge play-off confrontatie te winnen, maar wel een positief einde van een al geslaagd seizoen.

Vitesse 1

Vitesse 1 mocht op bezoek bij Movado in Dordrecht. De heenwedstrijd werd door Vitesse na een stroef begin uiteindelijk wel met overtuigende cijfers gewonnen (26-14). Ook hier restte dus vooral de opdracht om het zaalseizoen op een positieve manier te beëindigen, en de weer in talrijke getalen meegereisde supporters een mooie pot voor te schotelen. De thuisploeg had zijn zaakjes echter goed op orde en begon een stuk scherper aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen stond de ploeg uit Dordrecht met 6-2 voor. Misschien wel het meest opvallende was dat er in datzelfde tijdbestek al drie gele kaarten waren uitgedeeld door de scheidsrechter. Het gemak waarmee deze werden uitgedeeld bleek gelukkig van tijdelijke aard, maar het effect op de wedstrijd was er niet minder om. Vitesse moest even bekomen en zich aanpassen aan deze omstandigheden, maar kwam langzaamaan beter in de wedstrijd. Voor rust kwamen de gasten al langszij en direct na rust pakte men overtuigend door met het uitbreiden van de voorsprong. Een overwinning leek binnen, maar Movado wist zich knap terug te knokken in de wedstrijd. Een 16-16 eindstand was het resultaat na een wonderlijk verlopen wedstrijd.

Huldiging

De rest van de dag stond in het teken van het vieren van een bijzonder succesvol zaalseizoen met promoties van het 3e, 2e en 1e team. Na de huldigingen van deze teams werd ook de hoofdsponsor Cazdak Dakbedekkingen nog even in het zonnetje gezet namens de selectie. Tussendoor werd ook nog de korfbal league finale met alle spelers en supporters bekeken. Daarna was het vooral tijd voor een feestelijke einde van de dag en het zaalseizoen, iets waar maar al te graag gehoor aan werd gegeven.