Afbeelding

Smitshoek revancheert zich tegen DHSC

Algemeen

BARENDRECHT - Na de slappe vertoning van tweede Paasdag was Smitshoek zaterdag in Utrecht wel bij de les en werd met de juiste wedstrijdinstelling een verdiende 1-2 overwinning behaald.

DHSC probeert uit de degradatiezone te blijven en begon direct fel aan de wedstrijd. Er volgden veel pittige duels. Na tien minuten deed Joey Kleijn een eerste doelpoging.

In de 28e minuut werd de bal op het middenveld veroverd en met een prima dieptepass lanceerde Damian van den Oever, Guyon Fernandez die twee verdedigers te snel af was en oog in oog met de keeper geen fout maakte en de 0-1 binnen prikte.

In het begin van de tweede helft kwam DHSC beter in de wedstrijd, het drukte Smitshoek in de verdediging en in de 53e minuut was er een 100 procent kans op de gelijkmaker maar de inzet ging ernaast.

Even later volgt een lange bal van achteruit waar Verburg vol voor gaat, mede door de harde wind ontstond er een misverstand tussen de verdediger die te kort terug kopt en de keeper die moest herstellen. In dat hele proces werd Verburg neergelegd en wijst scheidsrechter Hardeman resoluut naar de penalty stip.

Joey Kleijn mocht aanleggen, zag zijn inzet eerst nog geblokt door de keeper, maar was de rebound trefzeker; 0-2 in de 77e min.

DHSC gaf nog niet op en in de 85e minuut kon de Smitshoek-verdediging de bal niet ruimen en werd het 1-2.