Vlnr onder, Levi, Lukas, MilanVlnr achter, (coach) Arjen Severijn, Skay, Justiano, Tygo, Joa, ilias, Igor Gavic (teammanager)
Vlnr onder, Levi, Lukas, MilanVlnr achter, (coach) Arjen Severijn, Skay, Justiano, Tygo, Joa, ilias, Igor Gavic (teammanager) Foto:

Binnenland M14 Jongens spelen in Berlijn

Algemeen

BARENDRECHT - Na een gedegen voorbereiding reisde donderdag 14 april het MU14-1 team van Binnenland coach Arjen Severijn en teammanager voor deze gelegenheid Igor Gavic met KLM naar Berlijn om deel te nemen aan de International Eastercup te Berlijn Moabit

De International Eastercup is een groot jaarlijks Internationaal toernooi met, ‘post-covid’, toch nog een respectabel aantal van 75 teams uit 14 verschillende landen. Van de VS tot Letland, tot Tsjechië tot onze zuiderburen België. Dan de reis waarbij de reis naar Schiphol achteraf nog de zwaarste etappe bleek te zijn. Door drukte, files en ongelukken duurde het voor de meeste spelers ruim twee uur om Schiphol te bereiken. Gelukkig was iedereen wel op tijd en was er nog tijd voor de teamfoto in gloednieuwe trainingspakken en tassen beschikbaar gesteld door diverse sponsors.

Op de heenreis met KLM moedigden de stewardessen de jongens al aan en daar begon voor dit team, met jongens tussen de 11 en 13 jaar oud, het toernooi dan ook echt te leven. Zo’n eerste keer, zonder ouders of aanhang, ouders die wel wilden maar niet mochten door de Coronamaatregelen die tot kort voor aanvang toernooi in Berlijn van kracht waren. En uiteindelijk binnen het toernooi, niet in Berlijn zelf, ook gehandhaafd bleven.


Na een korte overnachting in een hotel bij de luchthaven was het team de volgende ochtend alweer om 7.30 uur op pad voor de eerste wedstrijd tegen de Red Dragons uit het Duitse Wüsterhausen. Daar leerden ze gelijk een belangrijke les voor dit toernooi: Duitsers geven pas op als ze in de kleedkamer zijn! Na een flitsende 16-2 start haalden ze nog kleedkamer met de eerste overwinning. (43-40).

Daarna een lange pauze tot de volgende wedstrijd. Tijd en ruimte om Berlijn te gaan verkennen. Zo was het toernooi ook nog klein stukje educatie voor het team.

Na diverse wedstrijden met winst en verlies in vaak kolkende bomvolle zalen werden M14 vierde in een naar later bleek zeer sterke poule. Hierdoor kwamen ze in het herkansingsschema. Wat volgde was een kwartfinale tegen het Tsjechische Basket Vyšehrad. Een tegenstander die ze goed konden hebben en met 40-16 door naar de halve finale.

De halve finale begon het M14 van Binnenland zeer sterk en bleven lang op voorsprong. Helaas met een selectie van slechts 8 ging de vermoeidheid een rol spelen en konden ze dit helaas niet volhouden en wisten de Duitse tegenstanders op wilskracht en inzet de wedstrijd te draaien en verloor M14 uiteindelijk met 27-34. Op techniek alleen win je nou eenmaal niet tegen Duitse ploegen die daarnaast ook nog eens over 14 spelers beschikten. Lesson learned, strijden tot in de kleedkamer! Het doel, ervaring opdoen met fysiek spel, doorzettingsvermogen en je steeds weer opnieuw opladen is zeker bereikt.

Terug op Schiphol werden de jongens verwelkomd door zingende ouders, broers, zussen en aanhang. Een eerste Internationaal toernooi en de halve finale met kans op meer is iets om trots op te zijn en een geslaagd toernooi.

(bron: CBV Binnenland)

Advertenties uit de krant