Claude Mushikangondo en Corina van der Laan.
Claude Mushikangondo en Corina van der Laan.

Doelen en organisatie Bethelbazar in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 17 mei zijn contactpersonen van de goede doelen en de voorzitter van de organisatie van de Bethelbazar ter gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Voorzitter Leen Pot vertelt hoe het is om na twee jaar alternatieven, samen met veel vrijwilligers weer een echte Bethelbazar te mogen organiseren en wat de bezoekers kunnen verwachten op de bazar die op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei, in en bij de Bethelkerk gehouden wordt. Aanleiding om een bazar te houden is nog altijd het ondersteunen van goede doelen.
Esther Dost, coördinator van Stichting Present vertelt in deze uitzending over een nieuw kookproject. Vrijwilligers van het kookproject gaan in keukens van instellingen maaltijden bereiden en deze vervolgens bij mensen thuis afleveren waarbij een gesprekje mogelijk is. Voor de ingrediënten van de maaltijden is geld nodig. Joan Bolt, contactpersoon van Bal Anand, vertelt over de investeringen in duurzame energie die zorgboerderij Umang in India gaat doen. Deze investeringen zijn nodig omdat de energierekeningen te hoog worden. Erik Jongenotter vertelt namens de ZWO, onderdeel van de diaconie van PKN Barendrecht, over project Renacer in Colombia, Renacer biedt vluchtelingen uit Venezuela opleidingen aan waardoor hun kansen voor de toekomst sterk verbeteren.
Claude Mushikangondo en Corina van der Laan vertellen over het Khaki fonds. Het Khaki fonds zamelt geld in om opleidingen voor weeskinderen in Congo en Sudan te betalen. Claude is tevens muzikant en gaat in de radio uitzending een klein live optreden verzorgen.

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant