Afbeelding
Ingezonden mededeling

Wat binnen staat, staat nu ook buiten: je tuin als huiskamer

Algemeen

We slepen steeds meer spullen naar buiten die ooit alleen binnen stonden. Buiten vertoeven is steeds populairder, vaak het hele jaar door, dus maken we de tuin net zo comfortabel als de huiskamer. Een aantal voorbeelden ter inspiratie, en om de trend van het buitenleven nader te duiden. 

Complete eethoek

Stond er voorheen een witte plastic tuinset, de varianten die er nu verkrijgbaar zijn geven meer een huiskamergevoel. De stoelen en tafels van bijvoorbeeld een dining loungeset zijn comfortabeler en sfeervoller. Op de website van een absolute specialist op dit gebied, het zowel online als in het echt te bezoeken warenhuis Heuts, komen we erachter dat buiten dineren anno nu er heel anders uitziet. 

Buitenkeuken

Dat is terug te zien aan de als paddenstoelen uit de grond schietende buitenkeukens. Het genot van in de open lucht een salade maken maar ook warme gerechten bereiden is ongekend wanneer dit onder praktisch alle weersomstandigheden kan. Buitenkeukens zijn idealiter van dezelfde gemakken voorzien als de reguliere keuken, met een koelkast, fornuis en werkblad. Mediterraan, dat woord schiet je te binnen. 

Bankstellen, maar dan anders

Datzelfde warenhuis Heuts toont zich ook een meester op het gebied van bankstellen die je buiten neerzet: loungesets. Ze zijn net als loungebedden razend populair omdat je ook in de tuin wel eens onderuit wilt zitten in plaats van rechtop. Het is natuurlijk heel sjiek om het toetje en de koffie van een feestelijke maaltijd in de buitenzithoek te serveren! 

Kussens, kleden en dekentjes

Dit gedeelte wordt gezellig gemaakt door er bijvoorbeeld een schaduwdoek boven te hangen en kaarsjes en fakkels neer te zetten. En een fijne loungehoek is niet compleet zonder wat extra kussens, dekentjes voor in de winter en een stijlvol (wand)kleed. 

Sfeerverlichting

Een huiskamer heeft sfeervolle verlichting, menig tuin nu ook. Dat blijft niet beperkt tot die ene felle lamp aan de gevel: er worden lukraak ledlampen in de tuin aangebracht, ook tussen het groen. Dit is tevens praktisch om ‘s avonds te kunnen lezen of werken, en opdat je ziet waar je loopt. De ouderwetse slinger met gekleurde ledlampen of lampions is ook weer in trek, voor het strandtent-idee. 

Barretje

Net als de buitenkeuken bouwen veel tuinliefhebbers - en wie is dat niet - een buitenbar in hun tuin. Ook hier kan een (oude) koelkast de drankjes goed houden en vaak wordt deze plek met allerlei typische café-elementen opgesierd: een dartboard, of metalen bordjes van bekende frisdrankmerken. Handige creatieve personen halen pallets uit elkaar en bouwen zo’n serveerplek gewoon zelf. 

Advertenties uit de krant