Secretaris Joset Verboom en voorzitter Jannie Schaap bekijken samen met een ‘medewerkster’ van Hooimeijer de albums.
Secretaris Joset Verboom en voorzitter Jannie Schaap bekijken samen met een ‘medewerkster’ van Hooimeijer de albums.

Hooimeijer tentoonstelling wordt reünie

Algemeen

BARENDRECHT – Het is een goed idee geweest van de Historische Vereniging Barendrecht om een tentoonstelling te houden over beschuitfabriek Hooimeijer.

De tentoonstelling was zaterdagmiddag voor het eerst open. Het was eigenlijk meer weer voor een terrasje of het strand. Maar bij de Historische Vereniging liep de zaal vol met mensen (vooral mannen) die gelijk verwikkeld raakten in geanimeerde gesprekken. Het waren oud-personeelsleden van Hooimeijer. Het grote aantal oude foto’s en documenten op de tentoonstelling bood meer dan genoeg gespreksstof.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling vormen boeken met plaatjes. Verkade is er beroemd mee geworden, maar Hooimeijer had ook albums. De plaatjes voor het album zaten in de rollen beschuit. De Historische Vereniging toont onder meer boeken over zeeschepen, treinen en spreekwoorden. Ze dateren allemaal uit de jaren zestig

Wie afgelopen zaterdag niet is geweest, heeft nog één kans om de tentoonstelling over besluitfabriek Hooimeijer te zien: Zaterdag 21 mei van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis.

De Historische Vereniging Barendrecht is gevestigd in D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150-150a, 2992BE Barendrecht.

Advertenties uit de krant