Wethouder Dirk Vermaat.
Wethouder Dirk Vermaat. Foto:

College komt met nieuw afvalbeleid

Algemeen

BARENDRECHT - Het College is op dit moment bezig met het opstellen van nieuw afvalbeleid.

“Wij verwachten de gemeenteraad nog voor de zomer een ruwe schets van de wijzigingen voor te leggen. Na de zomer zal in overleg met bewoners wijk voor wijk worden bekeken welke veranderingen er in het afvalbeleid kunnen komen. Ik vraag u dus om enig geduld.” Dat schrijft wethouder Dirk Vermaat (EVB) in een brief aan de inwoners, die donderdag in De Schakel wordt afgedrukt.

De brief van de wethouder:

Beste inwoners van Barendrecht,

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 kreeg Echt voor Barendrecht (EVB) maar liefst 20 van de 29 zetels in de gemeenteraad. Eén van de belangrijke verkiezingsbeloftes van EVB was het aanpassen van het recent ingevoerde afvalbeleid. Na de installatie van 7 april jl. is het College voortvarend aan de slag gegaan om dit afvalbeleid te veranderen.

Het aanpassen van het afvalbeleid kost echter tijd. Om de restafvalcontainers weer vrij toegankelijk te maken, is er een wijziging nodig van de gemeentelijke afvalverordening. Ook moet er een aanpassing komen in de manier van financiering.

Wanneer de papiercontainers weer onbeperkt voor alle bewoners worden geopend, dan zullen deze ook sneller vol raken. Dit heeft dan weer als gevolg dat deze containers vaker geleegd zullen moeten worden. Hierdoor is dus ook een verschuiving nodig in de inzet en planning bij het bedrijf dat het afval ophaalt.

Het College is op dit moment bezig met het opstellen van nieuw afvalbeleid. Wij verwachten de gemeenteraad nog voor de zomer een ruwe schets van de wijzigingen voor te leggen. Na de zomer zal in overleg met bewoners wijk voor wijk worden bekeken welke veranderingen er in het afvalbeleid kunnen komen.

Ik vraag u dus om enig geduld. Tot die tijd blijf ik u op de hoogte houden.

Dirk Vermaat

Wethouder Afvalbeleid

Advertenties uit de krant