Chewi en Uki hebben elkaar gevonden.
Chewi en Uki hebben elkaar gevonden.

Kater Chewie vindt een vriendin

Algemeen

REGIO - Onlangs stond Chewie in het zonnetje, een zes jaar oude kater met een pittig karakter die al een half jaar in De Dierenstee op een nieuwe baas wacht. Chewie is een lieve kat, maar hij heeft ook een felle kant en dat was ook de reden dat er afstand is gedaan van Chewie. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. In De Dierenstee zag men de felle kant van Chewie iets minder, maar hij kon zeker flink uithalen. Sinds een paar weken is Chewie echter veel vriendelijker en dat heeft een bijzondere reden.
Chewie had in eerste instantie moeite met zijn verhuizing naar een kamer die hij met soortgenoten deelt. Hij trok zich terug en reageerde niet altijd vriendelijk naar de andere katten. Dat veranderde toen Uki haar intrede deed. Uki is een hele sociale en lieve poes van anderhalf jaar oud, in gedrag het tegenovergestelde van Chewie. Die bleek direct flink onder de indruk van Uki. Chewie zoekt haar vaak op, wast haar en zelfs zijn gedrag richting mensen is positief veranderd sinds hij Uki kent. Chewie zoekt mensen bewust op, ligt op schoot en oogt rustiger, genoeg redenen om hem samen te plaatsen met Uki.
Dat Chewie de laatste weken positief is veranderd, wil niet zeggen dat hij zijn pittige kant niet meer zal laten zien, Chewie blijft een eigenzinnige kater die fel uit de hoek kan komen. In de eerste plaats wordt daarom iemand gezocht die om kan gaan met het karakter van Chewie. Daarnaast is het belangrijk dat Chewie samen met Uki wordt geadopteerd. Wie wil deze langzitter en zijn vriendin een kans geven?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant