Cor Leenheer werd toegesproken door de burgemeester.
Cor Leenheer werd toegesproken door de burgemeester.

Cor Leenheer 45 jaar bij de brandweer

Algemeen

BARENDRECHT – Tijdens de korpsavond van de Barendrechtse brandweer, op vrijdag 20 mei, is Cor Leenheer gehuldigd omdat hij dit jaar 45 jaar in dienst is. Ook voor andere brandweer mensen waren er oorkondes, diploma’s en bevorderingen.

Cor Leenheer werd toegesproken door burgemeester Govert Veldhuijzen. “Cor is op 1 december 1976 in dienst gekomen bij de gemeentelijke brandweer Barendrecht”, vertelde Veldhijzen. “Al die jaren heeft hij vele honderden uitrukken gehad met de tankautospuit. Zij passie ligt bij het chauffeur zijn.”

Tegenwoordig rukt Cor Leenheer niet meer uit met de tankautospuit, maar met de regionale voertuigen, de verbindingscommando-unit en de commando-unit. Hij is daarom in de hele regio bij collega’s bekend.

Voor zijn 45-jarig dienstverband ontving Cor Leenheer een oorkonde en een medaille.

Er waren nog meer jubilarissen die aandacht kregen. Brian van den Heuvel en Michel de Jong zijn twaalf en een half jaar in dienst. Bart van der Waal en Richard van Helden zijn 15 jaar in dienst.

Jan Willem Boer verlaat na tien jaar het korps wegens verhuizing naar het Noorden van het land. Hij wordt daar ook actief voor de vrijwillige brandweer.
Jan Mijnders verlaat na 23 jaar het Barendrechtse korps. Hij is verhuisd naar Stolwijk, waar hij de vrijwillige brandweer gaat versterken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant