Afbeelding
Foto:

Watersporters openen clubgebouw

Algemeen

BARENDRECHT – De watersporters van W.S.V. ’t Waaltje hebben een eigen clubgebouw aan de Noldijk. Zaterdagmiddag werd het geopend door de jonge watersporters Teije en Livia. Er moet nog heel wat aan het gebouw gebeuren. Maar er zijn plannen genoeg.

“Hier staan we dan na zeven jaar. Het was een bewogen periode, maar uiteindelijk telt het resultaat.” Dat zei voorzitter Paul Wessels, nadat Teije en Livia het lint hadden doorgeknipt.

Wessels herinnerde eraan hoe de situatie was in 2015. “Er was een rechte kade. Daar lagen bootjes soms meer onder water dan op het water. Er stond een oude caravan en er lag een ark. Die bleef ‘drijven’ omdat hij op de bodem lag.”

De gemeente daagde de watersporters uit om een vereniging op te richten en een plan te maken. Dat was de aanleiding voor de oprichting van W.S.V. ’t Waaltje. Die kwam met een plan, waar een gebouw een onderdeel van was. Het plan paste in de Waalvisie, waardoor ook geld van de provincie beschikbaar kwam.

In 2021 begon de aanleg van de haven en de bouw van het clubgebouw. Om niet op het grondgebied van Zwijndrecht te komen, heeft de gemeente Barendrecht de haven voor een deel in de oever laten graven.

Het clubgebouw is nu kaal opgeleverd. De leden moeten nu zorgen voor de afwerking. “Er is nog geen stroom en geen water”, deelde de voorzitter mee. Er was een lijst aangeplakt van investeringen die de leden kunnen sponsoren. Van een wc rol houder (30 euro) tot een zwemtrap (250 euro) en de aanleg van walstroom (5000 euro). De bar staat niet op het lijstje. Die is een dag voor de opening door enkele leden gemaakt.

Voor de veiligheid komen er camera’s op het gebouw. De steiger wordt afgesloten met een hek dat op slot gaat. Er zijn wel zorgen over de parkeerplaats, die ’s avonds en ’s nachts in trek is bij publiek dat zeker niet komt om te watersporten.

Toekomst

W.S.V. ’t Waaltje heeft volop plannen voor de toekomst. Voor de jeugd wordt er gezeild met optimisten.

Maar er zijn vooral plannen die betrekking hebben op het clubgebouw. Dat stelt men open voor welzijnsorganisaties, bijvoorbeeld voor een programma tegen eenzaamheid. Ook wordt het een trouwlocatie. Dat betekent dat het gebouw ook door de weeks open gaat. Daarvoor werken de watersporters samen met de Zorgnijverij.

Horeca

Erna de Keijzer, directeur-bestuurder van de Zorgnijverij, vertelde de bezoekers van het openingsfeestje welke rol haar organisatie gaat spelen. De Zorgnijverij begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is begonnen met houtbewerking. Maar er worden nu ook mensen opgeleid voor bediening in de horeca.

Mensen die door de Zorgnijverij worden begeleid, openen in het clubgebouw het horecabedrijf Smaak. “We zijn heel blij dat we door de weeks de ruimte kunnen benutten, hier mensen kunnen opleiden en laten serveren”, aldus Erna de Keijzer. Door deze samenwerking is het clubgebouw de hele week open voor de eigen leden, maar ook voor wandelaars, fietsers en voor mensen die met een gehuurd bootje op de Waal varen en even iets willen eten of drinken.

Omdat het gebouw nog niet klaar is , is nog niet bekend wanneer de Zorgnijverij hier Smaak kan openen.

wsvwaaltje.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant