De trap bij Albert Heijn is in trek bij de hangjeugd.
De trap bij Albert Heijn is in trek bij de hangjeugd.

Winkeliers Middenbaan klagen over overlast

Algemeen

BARENDRECHT – De ondernemers van de Middenbaan hebben een brief aan het college gestuurd over overlast in het winkelcentrum.

Het bestuur van winkeliersvereniging BIZ Centrum Barendrecht schrijft klachten te krijgen van ondernemers over het vaak met hoge snelheid fietsen over de winkelstraat, rondhangende jongeren en scooters. De hangjeugd houdt zich vooral op bij de trap naast Albert Heijn en andere opgangen van het winkelcentrum.

“De hangjeugd die zich dagelijks ophoudt op en om de Middenbaan zorgt ervoor dat de klanten en de passanten een onveilig beleving ervaren. De hangjeugd vestigt zich op de opgangen en trappen van het winkelgebied, nuttigt daar snacks en laat het afval achter. Ze komen op een groot deel van de klanten en passanten over als luidruchtig en imponerend. Ook in de avonduren houdt de hangjeugd zich op in het centrumgebied. De ondernemers ruimen in de ochtend het zwerfafval op”, schrijven de winkeliers.

“De inzet van Toezicht en Handhaving, in samenwerking met de politie, heeft tot op heden niet het gewenste resultaat opgeleverd”, schrijven de winkeliers. Ze willen op korte termijn een gesprek over een aanpak van de overlast.

Advertenties uit de krant