Afbeelding

Gemeentelijke Waarderingsspeld voor Wim Stolk

Algemeen

BARENDRECHT – Wim Stolk heeft dinsdag 14 juni een gemeentelijke Waarderingsspeld ontvangen uit handen van locoburgemeester Lennart van der Linden. De twee kennen elkaar al jaren, omdat vader Van der Linden en Wim Stolk collega’s waren.

Hij ontving deze voor zijn jarenlange vrijwillige inzet als Goedheiligman voor onze gemeente. Ook zijn inzet op vele andere vlakken is niet onopgemerkt gebleven. Zoals zijn 50-jarig jubileum dit jaar voor Haust. De uitreiking gebeurde in huiselijke kring op de verjaardag van de echtgenote van de heer Stolk.

Wim Stolk (sr.) heeft zich 10 jaar lang, van 2010 tot 2020, vrijwillig ingezet als Sinterklaas. Ook heeft hij tien jaar, in opdracht van de winkeliersvereniging Middenbaan, samen met zijn vrouw de volledige Sinterklaasintocht geregeld. Dit deed hij in samenwerking met de gemeente, politie, brandweer en verdere organisaties. Voordat hij Sint werd, is hij ook als Piet jarenlang betrokken geweest.

BVV Barendrecht
Naast zijn activiteiten als Sint en Piet, is hij vrijwillig scheidsrechter bij BVV Barendrecht. Op zaterdag fluit hij wekelijks één of twee wedstrijdjes. Hiermee houdt hij graag zijn conditie en fitheid op niveau. Sinds twee jaar fluit hij wedstrijdjes van zijn oudste kleinzoon Sem Stolk.

“Jij bent de enige scheidsrechter die tijdens een wedstrijd in mijn lange, maar weinig imposante voetbalcarrière, de grensrechter ooit rood heeft gegeven voor passief vlaggen”, vertelde de locoburgemeester.

Triomfatorkerk
Ook is de heer Stolk al jarenlang betrokken als vrijwilliger bij de Triomfatorkerk. Hier brengt hij al ruim 30 jaar het Klankbord rond. In de beginjaren heeft hij ook nog voor de distributie gezorgd. De laatste jaren voornamelijk de bezorging in en rondom de wijk Buitenoord.

Beschuitfabriek
Op zijn 15e begon hij als leerling beschuitbakker bij Beschuitfabriek Hooimeijer (Haust) aan de 3e Barendrechtseweg. Vanaf 2003 gaat hij dagelijks op de fiets naar Dordrecht waar de beschuitfabriek (inmiddels omgedoopt naar Haust-Continental Bakeries) is gehuisvest. Augustus 2022 is hij 50 jaar bij Haust in dienst.

Advertenties uit de krant