Bas Nijhuis leidde de finale. (foto: Petra Kwant)
Bas Nijhuis leidde de finale. (foto: Petra Kwant)

Zinderend slot 35+ toernooi onder tropische omstandigheden

Algemeen

HEERJANSDAM - Sportpark De Molenwei was zaterdag het decor van het 35+ Puck Kooiman Toernooi met als blikvangers voetbaldieren als André Stafleu, Sierd de Vos en toparbiter Bas Nijhuis.

Op een middag waar een bezoekje aan het strand of zwembad meer voor de hand lag, kozen een dikke 400 bezoekers er toch voor om richting De Molenwei te trekken. De reden? Het 35+ toernooi op VV Heerjansdam, dat deze keer eervol de naam droeg van Puck Kooiman, clubman van het eerste uur die afgelopen februari op 68-jarige leeftijd overleed.

Het zou het startschot worden van een prachtig eerbetoon. Na de openingsspeech van de voorzitter en het uitreiken van de speciaal ontworpen aanvoerdersbanden voor de Heerjansdamse teams openden de eerste teams onder luid commentaar van Sierd de Vos het toernooi. Onder tropische omstandigheden, muziek uit de 35+generatie en een uiterst vriendschappelijke ambiance werden de poulewedstrijden in een strak schema afgewerkt.

Rond 17 uur betrad scheidsrechter Bas Nijhuis het hoofdveld om daar de finales van het toernooi te leiden. Winnaars waren Rook & Rijken Bouw in de ene poule en Pelikaan Ût Tiendûh in de andere.

Nadat Sierd de Vos ‘op de brommer’ vertrokken was, nam Nijhuis samen met Marja Kooiman, de vrouw van Puck, onder toeziend oog van de familie en toeschouwers de prijsuitreiking voor hun rekening.

Aan het einde van de avond volgde er nog een van voetbal en humor doorspekte presentatie van Bas Nijhuis van ruim 5 kwartier in de kantine, waarna de muziek het over nam en er een einde kwam aan een meer dan geslaagd toernooi en seizoen.

Advertenties uit de krant