Afbeelding
Foto:

Podcast over Jack Dawson Green

Algemeen

BARENDRECHT – De Australische omroep ABC heeft een podcast gemaakt over piloot Jack Dawson Green. Hij sneuvelde tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Barendrechtse Brug en ligt sinds 1945 begraven in Barendrecht.

In een half uur wordt verteld over het leven van Green en over de dag dat hij werd neergeschoten met zijn Spitfire jachtvliegtuig. Ook de begrafenis van de piloot in Barendrecht komt aan bod. Omdat de Duitsers de laarzen van de vlieger hadden gestolen, haalde de beheerder van de begraafplaats van huis een paar van zijn eigen schoenen. Zo kon de vlieger netjes met schoenen aan begraven worden.

Het graf van Jack wordt tegenwoordig onderhouden door leerlingen van de Rehobothschool. Ook dat wordt in de podcast vermeld. Het verhaal over de band tussen Barendrecht en de familie van Jack Dawson Green wordt in de podcast verteld door Hans Onderwater.

Beluister de podcast hier:

https://www.abc.net.au/radionational/programs/the-history-listen/the-friendship-spitfire:-jack-dawson-greens-ww2-story/13940492?fbclid=IwAR2sIRrc-dArJNutV4syuIgVYR4DUSbvkcnYix1Igf8paANclrceRBSF07s

Advertenties uit de krant