Womens handbag on a pink tiled background
Womens handbag on a pink tiled background
ingezonden mededeling

Zo match je een tas bij je outfit

Algemeen

Accessoires maken een outfit af. Alleen kan het best lastig zijn om de juiste accessoires te kiezen bij je outfit. Welke tas past bijvoorbeeld het beste bij je outfit? Gebruik deze tips voor de juiste match!

1. Kies voor vergelijkbare kleuren

Heb je een outfit aan in pastelkleuren? Voor een elegante uitstraling kies je daar dan ook een tas bij in zo’n pastelkleur. Het resultaat is een evenwichtige outfit, waarmee je in praktisch iedere situatie stijlvol voor de dag komt. Variëren is hierbij geen punt. Draag je bijvoorbeeld een blouse in pastelpaars, dan kan daar prima een tas in pastelgroen bij. Let er wel op dat de kleuren voldoende op elkaar lijken, of juist voldoende van elkaar verschillen. Twee pastelkleuren die vlak bij elkaar in het kleurenspectrum liggen kunnen er namelijk voor zorgen dat de outfit net geen geheel lijkt.

2. Val op en kies voor contrast

Wil je niet dat je tas opgaat in de rest van de outfit, maar juist dat deze direct in het oog springt? Zorg dan voor contrast. Draag je bijvoorbeeld een outfit in overwegend lichte kleuren, kies dan voor een tas in een donkere kleur. En bij een pastelkleurige pak kan een zwartleren tas prima matchen, als je niet bang bent voor wat spanning in je kledingstijl. Juist dat contrast zorgt ervoor dat de losse onderdelen apart meer aandacht krijgen. Die mooie nieuwe tas valt zo net wat meer op.

3. Pas je outfit aan op je tas

Vaak kiezen we eerst onze outfit en zoeken we er daarna pas de bijpassende accessoires, maar waarom zou je dat niet eens omdraaien? Tassen mogen gezien worden, zeker als je net een fantastisch nieuw exemplaar hebt gekocht. Dus is er helemaal niets op tegen om te starten met die tas en de rest van je outfit daaromheen te bouwen. Zo wordt die tas de eyecatcher die die hoort te zijn.

4. Wees trots op je eigen stijl!

Het kan best spannend zijn om keuzes te maken als het om styling gaat. Een gewaagde combinatie kan geweldig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je gaat twijfelen: is die combinatie wel echt zo geweldig als je zelf denkt? Los zulke twijfels op door te bedenken dat je trots mag zijn op je eigen stijl. Iedereen ziet er anders uit, en dat is toch juist wat mode zo mooi maakt?

Afbeelding

Advertenties uit de krant