Afbeelding

Op ontdekkingstocht met de Seasonschool

Algemeen

BARENDRECHT - De afgelopen drie weken hebben verschillende kinderen uit Barendrecht en omgeving weer deelgenomen aan de Summerschoolweken van Your School of Life.

Tijdens de ‘Seasonschool’ gaan de kinderen gedurende een week lang iedere ochtend met elkaar op ontdekkingsreis. Door middel van leuke activiteiten leren de kinderen door middel van zelf ontdekken en samenwerken hun sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Hierdoor durven ze sneller verbindingen en uitdagingen aan te gaan en leren zij om hun grenzen bij te stellen of te verleggen.

Buiten de reguliere Summerschoolweek was er dit jaar ook een Mexicaanse week waarin de kinderen op reis gingen naar het zonnige Mexico. Zij leerden spelenderwijs meer over de Mexicaanse Taal en Cultuur, knutselden kleurrijke ‘pinata’s’ en bereiden met elkaar heerlijke Mexicaanse gerechten, die daarna natuurlijk smakelijk werden opgegeten.

Geheel nieuw (en bijzonder geslaagd) was dit jaar de Survivalweek. Tijdens deze week hebben de kinderen geleerd hoe zij vissen kunnen vangen met een zelfgemaakte vishengel, hoe zij een kampvuur kunnen maken zonder hulp van een aansteker of lucifers, hebben zij hun eigen eten bereid boven een kampvuur, zijn ze er met de kano op uit getrokken om bizons te spotten en hebben zij hun ‘klimtechnieken’ geoefend tijdens een bezoek aan een klimpark.

“Het is mooi om te zien hoe kinderen tijdens een relatief korte tijd steeds meer zichzelf durven zijn, elkaar gaan helpen, angsten overwinnen, maar vooral heel veel nieuwe dingen leren en mooie ervaringen opdoen tijdens onze Seasonschool”, vertelt Astrid Zimmerman. Zij is één van de bedenkers van de Survivalweek en medewerker van Your School of Life.

www.yourschooloflife.nl

Afbeelding

Advertenties uit de krant