(foto: politie)
(foto: politie)

Zieke vrouw door politie uit huis gehaald

Algemeen

BARENDRECHT – Een vrouw is zeer slechte gezondheid is woensdag 3 augustus door de politie uit haar huis gehaald.

“Een oplettende buurvrouw had gezien dat het slaapkamerraam van de bewoonster al 2 dagen open stond, terwijl dit raam in de avond altijd gesloten is. Daarbij maakte deze buurvrouw zich al langere tijd zorgen om de gezondheid van de bewoonster. De bewoonster was echter moeilijk contact mee te krijgen en was volgens de buurvrouw zorgmijdend”, vertelt een van de politiemensen op de facebookpagina van de Barendrechtse wijkagenten.

Politiemensen wisten via de tuin van de buren in de tuin van de vrouw te komen. “Door het raam zagen de collega’s niet meer dan een been wat uitstak achter een stoel in de woonkamer. De collega’s hadden sterk het gevoel dat de bewoonster niet meer in leven was.”

Door de ruit van de achterdeur te vernielen, wist de politie het huis binnen te komen. De bewoonster bleek nog te leven, maar verkeerde in slechte gezondheid. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

“Later bleek dat de oudere bewoonster een zeer teruggetrokken leven leiden en dat ze alleen buiten kwam voor de boodschappen. Familie, vrienden of kennissen bleek ze niet te hebben. Het vernielde raam hebben we laten repareren via de woningbouwvereniging en hebben de buurvrouw bedankt voor haar oplettendheid. De bewoonster hebben we aangemeld bij het lokaal zorgnetwerk van Barendrecht, zodat zij later in contact komen om de kijken waar zij de bewoonster in kunnen ondersteunen”, aldus de politie.

Advertenties uit de krant