Ed overhandigde het eerste exemplaar aan Berdien van Everdingen.
Ed overhandigde het eerste exemplaar aan Berdien van Everdingen. Foto:

Ed Aldus brengt nieuwe kalenders en ansichtkaarten uit

Algemeen

BARENDRECHT – Ed Aldus heeft woensdag 10 augustus op De Kleine Duiker zijn Vogelkalender 2023 gepresenteerd. Het eerste exemplaar was voor Berdien van Everdingen, de beheerder van de boerderij.

Ed Aldus heeft een vogelkalender, een verjaardagskalender en een set ansichtkaarten uitgebracht. De vogelkalender bevat twaalf nieuwe foto’s. “Ze zijn allemaal het afgelopen jaar gemaakt. Daaronder een foto van Jan van Genten die ik heb gemaakt op Helgoland”, vertelt Aldus. “De kalender is nog mooier dan vorig jaar. De achtergronden zijn veel rustiger.”

Voor de verjaardagskalender heeft Aldus uit zijn archief zes foto’s van vogels en zes foto’s van andere dieren geselecteerd. “Ik heb inmiddels ruim 100.000 foto’s. Dan is het lastig kiezen…” Het werden onder meer foto’s van een vos, een kikker, reeën in de Biesbosch, een bever in Rhoon en herten op de Veluwe.

“Vorig jaar was er op de streekmarkt heel veel vraag naar een verjaardagskalender”, vertelt Aldus. Hij had als eens zo’n kalender gemaakt met vogelfoto’s. “Maar niet iedereen houdt van vogels.” Daarom besloot bij een nieuwe verjaardagskalender te maken met naast vogels ook foto’s van andere dieren.

Mooie plekjes

Ed Aldus blijft zoeken naar mooie plekjes om dieren te fotograferen. Binnenkort gaat hij met een bootje de Biesbosch in. Voor volgens jaar staat een bezoek aan IJsland op zijn verlanglijstje. “Daar wil ik papegaaiduikers fotograferen. Die dieren zijn geweldig!” Wellicht komt er een foto uit IJsland in de Vogelkalender van 2024.

Goed doel

De Vogelkalender 2023 kost 12,50 euro (exclusief verzendkosten). Evenals vorig jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Toen kon Ed aan het eind van het jaar 1000 euro overhandigen aan de Vogelklas Karel Schot. Dit jaar gaat van elke verkochte kalender 2 euro naar De Kleine Duiker, die het gebruikt voor die het gebruikt voor het uitbreiden van de speeltuin van de boerderij.

Verkoop

Een setje van vijf ansichtkaarten kost 4 euro. De verjaardagskalender kost net als de vogelkalender 12,50 euro.

De Vogelkalender 2023 is te koop op De Kleine Duiker. De kalenders en de ansichtkaarten zijn te koop bij de kraam van Ed Aldus op de streekmarkt. Ed staat daar op 14 september en op de Kerstmarkt van De Kleine Duiker in december. Bestellen kan ook via de website van Ed:

Edaldus.nl

Advertenties uit de krant