Geertrui de Boom en Francine Kokkelink met het bijzondere schilderij.
Geertrui de Boom en Francine Kokkelink met het bijzondere schilderij.

Bijzonder schilderij te koop tijdens Snuffelmarkt Fair

Algemeen

BARENDRECHT – De Snuffelmarkt van de Dorpskerk houdt op zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur een fair met allerlei activiteiten. Deze Snuffelmarkt Fair vindt plaats op Open Monumentendag. Die dag zijn ook de Dorpskerk, de Watertoren en de Ouwe School open. “Dat is een mooie combinatie. Bovendien is de opbrengst van de Snuffelmarkt voor de Dorpskerk.

Schilderij
Tijdens de Snuffelmarkt Fair wordt een bijzonder schilderij verkocht aan de hoogste bieder. Het is een olieverfschilderij op doek door G.W. van Zon. Hij schilderde het in 1992. Het toont de Dorpsstraat met de lang geleden verdwenen molen de boerderij van Jiskoot. Het is de situatie aan het begin van de twintigste eeuw. Op deze plaats staan nu Het Kruispunt en Albert Heijn.
Wie nu al een bod wil doen, kan mailen naar francinekokkelink@gmail.com .

De Snuffelmarkt Fair bestaat uit zeven kramen van de Snuffelmarkt en de kerktuin. Voor kinderen staan er twee trampolines. De Snuffelmarkt is deze dag natuurlijk ook open. Er worden poffertjes en hamburgers verkocht. Ook draait het rad van avontuur.
Naast het grote aanbod aan artikelen van de Snuffelmarkt kunnen bezoekers ook rekenen op nieuwe artikelen voor het rad van avontuur en schilderijen van Arie Dubbeldam.
“We hebben er erg veel zin in”, zegt Geertrui de Boom. “We doen het door de kerk, maar het geeft onszelf ook energie”, aldus Francine Kokkelink.

Advertenties uit de krant