Het Huys ten Donck.
Het Huys ten Donck.

Donckse Fair met kunst, kitsch en workshops

Algemeen

REGIO - Op zaterdag 27 augustus is bij Het Huis ten Donck in Ridderkerk de Donckse Fair 2022. De activiteiten op het landgoed hebben dit jaar de thema’s ‘Kunst, Food, Ambacht & Kitsch!’. Fred Sissing, bekend van het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ verzorgt een onderdeel van deze Fair. Weliswaar zonder tv-opnames, maar wèl met dezelfde experts.

Ook de gevarieerde stands zijn dit jaar geheel in lijn met het thema met kunst, kitsch en ambachtelijke tot producten. Denk aan brocante, Italiaanse serviezen, buitenbeelden, natuur- en interieurproducten, handgemaakte sieraden, herenkleding en accessoires. Diverse kunstenaars zullen hun eigen werk tentoon stellen.

Food Court en livemuziek

Voor zowel kinderen als volwassenen is er een Food Court met onder andere pizza, poffertjes, smoothies en ambachtelijk ijs. Men kan ook een fijne picknickplek met borrelplank reserveren naast het centrale podium waar Frits Sissing zal presenteren. Of genieten van een Pokébowl, BBQ of van de oester- en champagnebar. Bij het nieuwe Donckse Landgoedwinkeltje staat een kleine proef- en streekmarkt met lokale producten.

Door de gehele dag heen kunnen bezoekers genieten van afwisselend live jazz, singer-songwriter en klassieke muziek.

Workshops
Bezoekers kunnen zich ook vooraf inschrijven voor diverse workshops. Een van die workshop is schapendrijven. Daarnaast zijn er inloop workshops aquarel schilderen en zandsculpturen maken. Ook kan men intekenen voor cultuurhistorische rondleidingen met gidsen door het rococohuis of het landschapspark.

Kinderprogramma
Voor kinderen is er een divers activiteitenpallet. Op inschrijving kunnen jongens en meisjes meedoen aan de populaire Ridders & Prinsessenparade. Op het terrein is er een kinderknutseltent met Atelier MAAK!, ponyrijden en een kinderboerderij. Voor het eerst dit jaar kunnen kinderen met een peddelbootje varen op de historische Oogvijver.

Ticketverkoop
Het volledige programma is te vinden op: www.huystendonck.nl/doncksefair. Op deze site zijn ook de tickets te koop. Er wordt ook uitgelegd hoe het kan komen tot een mogelijke ontmoeting met Frits Sissing en één van zijn experts. Kunstvoorwerpen, aardewerk/porselein of sieraden moet men vooraf aanmelden.
Voor alle workshops/rondleidingen geldt het volgende: Na reservering ontvangt men een bevestiging met verdere instructies. Voor alle workshops geldt een maximum aantal inschrijvingen per workshop.
Het Huys ten Donck bestaat dit jaar 276 jaar. Vorig jaar kwam het niet tot een viering van het jubileum, maar dit wordt met de Donckse Fair van deze zomer ingehaald. De activiteiten zijn van 10 tot 20 uur.

Advertenties uit de krant