Nathan en Simon doen hun best op viool tijdens de uitvoering aan het eind van de middag. (foto Henk Elderson)
Nathan en Simon doen hun best op viool tijdens de uitvoering aan het eind van de middag. (foto Henk Elderson)

Drukke ZomerMuziekWeek in De Baerne

Algemeen

BARENDRECHT - Ruim zestig kinderen hebben de afgelopen dagen meegedaan met de ZomerMuziekWeek van CultuurLocaal. De deelnemers, van 4 tot 12 jaar, maakten kennis met vier verschillende muziekinstrumenten en lieten aan het eind van de middag aan ouders en andere belangstellenden horen wat ze hadden geleerd in een korte uitvoering in de grote zaal van leslocatie De Baerne.

Vooraf was uitgegaan van maximaal 48 aanmeldingen, maar daarbij bleef het niet. De zomeractiviteit, die CultuurLocaal nu voor de derde keer organiseerde, is dit jaar erg populair. Waar dat door komt is niet helemaal duidelijk, maar men is er blij mee. “De kinderen die meedoen met de ZomerMuziekWeek worden vaak zo enthousiast, dat ze zich gelijk aanmelden om een korte cursus te gaan doen”, aldus coördinator Henk Elderson. “Dat is natuurlijk de verdienste van de goede docenten die de lessen geven. Zij weten precies wat de kinderen leuk vinden en wat toch ook leerzaam is.”

Vanwege de vele aanmeldingen is overgestapt op groepjes van drie in plaats van twee kinderen. Zo hoefden geen kinderen teleurgesteld te worden. Zo probeert CultuurLocaal altijd een oplossing te vinden waarbij niemand buiten de boot valt. “We proberen zo weinig mogelijk nee te verkopen,” zegt Henk Elderson hierover. “De korte cursussen zijn bijvoorbeeld bijna allemaal duolessen, maar als er een enkele inschrijving is, gaat de les toch door, maar dan met een aangepaste lestijd.”

CultuurLocaal start elke jaar in september met korte cursussen voor kinderen van 0 tot 18 jaar en voor volwassenen. Deze cursussen duren 10 weken en starten dit jaar in de week van 12 september. Naast De Baerne in Barendrecht centrum is er ook een beperkt aanbod in Carnisselande: Riederhof 39. Op de website www.cultuurlocaal.nl is te vinden welke cursussen er worden aangeboden en kan je je online inschrijven.

Neem voor inlichtingen contact op met miranda@cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant