Waterschorpioen.
Waterschorpioen.

Waterbeestjes scheppen voor kinderen

Algemeen

HEERJANSDAM - Zaterdag 20 augustus gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos waterbeestjes scheppen met kinderen. In het water leven verschillende waterbeestjes: vissen, slakken, kevertjes, mijten, watervlooien, kreeftachtigen (pissebedden, vlokreeftjes, kreeften) en larven van allerlei insecten, zoals libellen, waterjuffers, kevers, vliegen, muggen. En natuurlijk ook waterplanten.

De deelnemers gaan eerst zelf vissen met netjes en daarna uitzoeken wat ze gevonden hebben. Ze gaan kijken of ze ook de waterkwaliteit kunnen bepalen met de kit van Natuur en Milieu.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De activiteit start om 10 uur vanuit bezoekerscentrum De IJsvogel. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Maximaal 15 deelnemers. Begeleidende ouders zijn ook welkom. Aanmelden kan via info@onswaalbos.nl 

Advertenties uit de krant