Havenhoofd.
Havenhoofd.

Scooters zorgen voor overlast op Havenhoofd

Algemeen

BARENDRECHT – Bewoners van het Havenhoofd hebben de fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) benaderd.

“Hoewel de overlast van hangjongeren momenteel verminderd is, ervaren de bewoners nog wel overlast van veel scooterverkeer. Deze overlast heeft een relatie met de vele afhaal- en bezorgrestaurants op en rondom het plein van het Havenhoofd en omvat de snelheid van de (bezorg)scooters en motoren op het plein, trottoir en fietspad, het geluid van deze scooters en motoren en de wijze waarop de maaltijdbezorgers parkeren. De geplande komst van een nieuw filiaal van Domino’s pizza’s bij het Havenhoofd, zal deze overlast mogelijk nog verergeren”, schrijven de raadsleden Jonathan Vrijman, Cicilia Rijsdijk en Roeland Bol in een brief aan het college. Ze willen weten hoe vaak de gemeente met ondernemers heeft gesproken over het voorkomen van overlast.

De bewoners maken zich ook zorgen over de herinrichting van het Havenhoofd. Hen is door de gemeente gevraagd om een schriftelijke reactie te sturen. Maar ze zouden ook graag met de gemeente aan tafel zitten om hun wensen en bedenkingen duidelijk te maken.
De raadsleden van EVB vragen het college of er gesproken gaat worden met de bewoners. Ook willen ze een overzicht van alle inspraakreacties die zijn binnengekomen over de herinrichting van het Havenhoofd.

Advertenties uit de krant