Afbeelding
Ingezonden mededeling

Hoe breng je sfeer aan in je interieur?

Algemeen

In de jaren ‘80 werd menig interieur letterlijk strak getrokken: de witte basis werd voorzien van zwarte meubels en er was maar weinig ruimte voor frivoliteiten. Tegenwoordig noemen we dat minimalistisch, maar die trend lijkt plaats te maken voor een wat warmere, natuurlijke look. Hoe doe je dat, sfeer aanbrengen in je interieur?

Natuurlijke elementen

Als eerste denk je aan de standaardmeubels zoals zitgelegenheden, tafels en kasten. Een buffetkast van mangohout is een echte blikvanger, ze zijn in diverse kleuren en ontwerpen te krijgen en geven een interieur zowel een stijlvolle uitstraling als gezellige sfeer. Duurzame, natuurlijke elementen zijn helemaal in de mode en dat zal nog wel even zo blijven.

Jaren ‘70-kleuren en andere vintage invloeden

Waarom hebben we ooit die toffe jaren ‘70-spullen en -meubels weggedaan? Ze zijn namelijk hot op het moment, vooral vanwege de kleuren die meer warmte aan een ruimte geven. Je zet natuurlijk niet het hele huis vol met bruine, oranje en rode accessoires, en de typische ‘70s-behangetjes met geometrische motieven vind je wellicht te druk. Maar het zijn vaak de details die het hem doen: shop dus voor een paar toffe vintage items. 

Veel hout en aanverwante materialen

Algemeen bekend: hout is duurzaam en de nerven, kwasten en niet te vergeten de kleur zorgen voor sfeer in huis. We noemden net al de mangohouten buffetkast, maar zo zijn er bij Gigameubel wel meer mooie ontwerpen te vinden, veelal van schitterend bewerkt hout. Je haalt de natuur als het ware in huis.

Planten

Ook door planten associeer je een woning meer met het buitenleven. Zet kruidenplanten in je keuken, zoek een monstera of vingerplant voor naast de sofa en vrolijk de badkamer op met vetplanten die daar geschikt voor zijn. Ook varens zijn ‘makkelijke’ planten die veel kleur aanbrengen. Het zijn soms maar enkele kleine ingrepen die een heel huis veranderen. 

Onderschat je eigen smaak niet

Het strakke, minimalistische maakt plaats voor eclectisch en persoonlijk oftewel gezellig-rommelig. Er mag weer gezien worden wie er woont! Vergeet die wachtkamer-achtige huiskamers en onpersoonlijke slaapkamers die aan een anoniem hotel doen denken. Spreek je voorkeuren uit via je interieur: lijst foto’s van sporters, filmsterren en muzikanten in, stal boeken en geluidsdragers uit, zet knuffelbeesten op de bank en wijk af van de vele woon-clichés. Onderschat je eigen smaak niet, hiermee wordt een huis sowieso al een stuk gezelliger en warmer. 

Advertenties uit de krant