Afbeelding
foto

Zorgnijverij opent leerrestaurant Smaak

Algemeen

BARENDRECHT – Bij de Zorgnijverij aan de Arnhemseweg is woensdag 7 september het leerrestaurant Smaak geopend.

Het was een feestelijke happening waarbij wethouder Miranda de Hoop aanwezig was om samen met ‘smaakmaker’ Vicky het lint door te knippen zodat alle ruim honderd betrokkenen van de Zorgnijverij naar binnen konden.

De feestvreugde werd vergroot door de band van stichting Groev die samen met de kinderen van de Zorgnijverij gedurende de zomerperiode een lied hadden gecomponeerd en ingestudeerd. Het lied ‘Als we samen zijn’ werd uit volle borst door iedereen meegezongen.
De smaakmakers hadden al een aantal vrijdagen proefgedraaid en dat was merkbaar. Ze zorgden ervoor dat iedereen op tijd de bubbels in handen had zodat er getoost kon worden. Toen het lint doorgeknipt was, werden de cappuccino’s en zelfgemaakte taartjes geserveerd. Uiteraard waren er ook heerlijke borrelplankjes gemaakt in SMAAK. Alles was picobello georganiseerd.

Smaak is een nieuwe tak van de Zorgnijverij. Dit leerrestaurant is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 15 uur.

De laatste twee jaar is er hard gewerkt om de ruimte van de Zorgnijverij uit te breiden. Daar waar de Zorgnijverij voorheen beschikte over een ruimte van totaal 200 vierkante meter is de ruimte verdrievoudigd. “We hebben met deze ruimte ons aanbod kunnen verbreden en daar zijn we heel blij mee. Dankzij ons leerrestaurant kunnen we nog meer betekenen voor onze doelgroep maar ook voor anderen. Vorige week kwamen deelnemers van zorggroep de Toekomst op de koffie en een aantal weken geleden heeft stichting Present pannenkoeken gebakken voor een groep Barendrechtse statushouders. Ook bieden we sinds kort thema-avonden voor ouders van kinderen met een beperking. Wij zijn heel blij dat we zo meer kunnen betekenen voor onze doelgroep en onze omgeving. Samen maken we Barendrecht mooier!”, vertelt directeur-bestuurder Erna de Keijzer.

Binnenkort start bij de Zorgnijverij de brancheopleiding ‘assistent facilitair’. Deze opleiding is er speciaal voor mensen voor wie leren niet vanzelf sprekend is en sluit daarmee goed aan als vervolg opleiding na het VSO of praktijkonderwijs.

Na het behalen van deze brancheopleiding kunnen de studenten doorstromen naar een passende werkplek of doorstromen naar een mbo-entree opleiding.

Om deel te nemen aan de pre-entree opleiding assistent facilitair is een indicatie voor dagbesteding nodig.

Smaak serveert koffie en thee met wat lekkers en lunch. Reserveren kan via smaak@zorgnijverij.nl, maar reserveren is niet noodzakelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant