Vader Ron en zoon Robin Hageraats.
Vader Ron en zoon Robin Hageraats.

Gebitspraktijk Barendrecht houdt zaterdag open dag

Algemeen

BARENDRECHT - Gebitspraktijk Barendrecht houdt zaterdag 17 september een open dag. Het bedrijf op bedrijventerrein Vaanpark is gespecialiseerd in het maken van gebitsprotheses. Een werk dat overgaat van vader op zoon.

De vestiging aan de Lübeck 9a is iets meer dan een jaar geleden geopend. Het is de centrale vestiging van het bedrijf. Daarnaast zijn er vestigingen in Zierikzee en Dordrecht.

In de Barendrechtse vestiging worden patiënten ontvangen en worden gebitsprotheses gemaakt. “Daarnaast is hier een goede opvolging mogelijk van onze patiënten in het Ikazia Ziekenhuis, waar Ron Hageraats ook werkzaam is. Voor mensen is een eerste nood prothese in de beginperiode lastig. Deze moeten dan aangepast worden aangezien de kaken genezen”, vertelt tandtechnicus Ron Hageraats.
Het is meestal niet moeilijk om mensen uit te leggen hoe ze het bedrijf snel kunnen bereiken, is inmiddels de ervaring van Hageraats. “Je neemt de afslag Ikea en je volgt de borden naar het Inge de Bruijn zwembad. We zitten dan naast de Volvo dealer. Wie het dan nog niet kan vinden…” Gratis parkeren is hier geen probleem. Dat is een groot voordeel voor klanten die slecht ter been zijn.

De vader van Ron Hageraats had een tandtechnisch laboratorium. Na zijn middelbare schooltijd werd hij door de chef van de werkplaats gevraagd, of hij tijdelijk kon helpen. “Nou, dat vakantiebaantje duurt inmiddels veertig jaar”, zegt Hageraats lachend. Inmiddels werkt ook zijn eigen zoon in het bedrijf.

Mooi vak
Tandtechnicus is een mooi vak waar Ron Hageraats enthousiast over praat. “Ik heb het meeste in de praktijk geleerd, dat ging toen nog zo. Na werktijd ging ik door om technieken uit te proberen. Want ik had de drang om te laten zien dat ik er niet alleen zat omdat ik de zoon van de baas was.”

In de loop der jaren heeft hij het vak efficiënter, beter en patiëntvriendelijker zien worden. Er wordt nu veel gewerkt met implantaten. “Daar maken ze tegenwoordig prachtige oplossingen mee.” Het op maat maken van een gebit, helemaal naar wens van de patiënt, is grotendeels handwerk. “Dat prothesewerk moet je veel doen, wil je er handig in worden”, weet Hageraats.

De patiënten van Gebitspraktijk Barendrecht melden zich voor een deel zelf aan, omdat ze van andere mensen de praktijk hebben aanbevolen. Daarnaast zijn er mensen die door de tandarts of de kaakchirurg worden doorverwezen. Soms gaat het om mensen die al heel lang niet naar de tandarts zijn geweest en pijn hebben.

Gebitspraktijk Barendrecht werkt ook samen met de maatschap Kaakchirurgie van het Ikazia Ziekenhuis en met Ville Tandtechniek in Barendrecht.

Aan de praktijk is ook tandarts Andreas Müller-Rau verbonden. Bij ‘tandheelkundige uitdagingen’, kan hij samen met Ron Hageraats zoeken naar een oplossing.

De medewerkers van Gebitspraktijk Barendrecht weten hoe belangrijk een goed gebitsprothese is voor de patiënt. “Voor mensen is het een stuk zelfvertrouwen”, legt Hageraats uit. “Bij het passen laat ik daarom altijd een familielid meekomen. Het liefst een dochter. Want het moet wel helemaal naar tevredenheid zijn.”

Open dag
Op zaterdag 17 september houdt Gebitspraktijk Barendrecht van 10 tot 15 uur een open dag. “Mensen kunnen zien wat er allemaal na de stoel gebeurt”, zo omschrijft Ron Hageraats de opzet. Er kan een kijkje worden genomen in de werkplaats. Ook zijn de medewerkers aanwezig om uitleg te geven.
De open dag is niet alleen bedoeld voor patiënten en relaties. Ook mensen die interesse hebben in het de tandtechniek, zijn welkom. Er wordt nog gezocht naar nieuwe medewerkers. Het is een combinatie van met je handen werken en nadenken. Zaterdag kunnen de medewerkers daar alles over vertellen.

gebitspraktijkbarendrecht.nl

De moderne behandelkamer van de praktijk.

Advertenties uit de krant