Raymond ter Borg en Martin Maat van de Barendrechtse Voetbalschool (BVS).
Raymond ter Borg en Martin Maat van de Barendrechtse Voetbalschool (BVS).

Nieuwe voetbalschool partner van BVV

Algemeen

Door Rory Bouman
BARENDRECHT Ineens waren ze er, ze verschenen uit het niets en ze kwamen met velen. Sinds zijn intrede pakweg een decennium geleden is het begrip voetbalschool niet meer weg te denken uit het Nederlandse (amateur)-sportlandschap. 

“Waar de training bij de club ophoudt gaat de voetbalschool verder.” aldus Raymond ter Borg en Martin Maat van de nieuw opgerichte Barendrechtse Voetbalschool (BVS).
“Elke zondag kunnen kids die hun basis-techniek en balgevoel naar een hoger niveau willen tillen bij ons terecht. De activiteiten vinden plaats bij BVV op het hoofdveld van sportpark de Bongerd. Op deze manier creëren we een veilige en uitdagende omgeving waarin er een volledige focus is op de invulling en uitvoering van de trainingen. ”
De jeugdtrainers van BVV kwamen op het idee nadat intern onderzoek twee jaar geleden uitwees dat meer dan dertig procent van de leden ingeschreven stond bij externe voetbalscholen. Raymond ter Borg: “Regelmatig kwam het voor dat kinderen geblesseerd moesten afhaken voor trainingen en wedstrijden nadat ze op een voetbalschool hadden bezocht. We zijn toen gaan brainstormen met de technische commissie en daaruit is BVS ontstaan.”

Samenwerking
Op meerdere fronten is de combinatie BVS/BVV een win-win situatie: Martin Maat: “Onze trainingen liggen in lijn met die van de voetbalclub, ouders hoeven niet meer buiten de gemeente op zoek naar een voetbalschool en BVS geeft invulling aan de groeiende behoefte aan voetbaltrainingen buiten de club om.”
Voor BVV betekent de samenwerking meer aanwas van voetballertjes in spe die hun eerste stapjes bij BVS gezet hebben.

Plannen
Naast Maat en Ter Borg is ook Gerben Hensen actief bij de voetbalschool. De oud-voetballer die de jeugdopleidingen doorliep van Sparta en Feyenoord voor hij bij de BVV terecht kwam, is net als zijn collega’s jeugdtrainer bij de Barendrechtse derde-divisionist. “We zien dat na de eerste aanwas de diversiteit in aanmeldingen nu toeneemt. Kids van alle leeftijden weten ons meer en meer te vinden en ook de eerste meiden hebben zich inmiddels aangemeld. Ongeacht je niveau op voetbalgebied kunnen wij je begeleiden dus ook als je net begint of juist wil ervaren of voetbal een sport is die bij je past.”

Het drietal heeft grote plannen met de voetbalschool: “De basis van BVS zal altijd blijven liggen op het ontwikkelen van de voetbaltechnieken van de jongens en meiden maar we zijn inmiddels ook aan het kijken of we onze activiteiten kunnen gaan uitbreiden buiten de Bongerd om. We gaan in gesprek met scholen om clinics te geven, volgende week hebben we een gesprek bij de gemeente met de buurtsportcoach om jongeren in beweging te krijgen en als het echt gaat lopen dan willen we iets opzetten voor senioren zoals bijvoorbeeld ‘walking football’.” aldus Gerben Hensen.
www.barendrechtsevoetbalschool.nl

Trainen op het veld van BVV.

Advertenties uit de krant