Mariane Jack en René Okkerse
Mariane Jack en René Okkerse Foto:

Eén Sinterklaasintocht op 12 november

Algemeen

BARENDRECHT – Er komt weer één intocht van Sinterklaas in Barendrecht. De Sint komt op zaterdag 12 november aan, met een optocht door beide helften van Barendrecht.

Het plan voor de intocht is vrijdag 16 september bij de gemeente ingediend door Mariane Jack en René Okkerse. Ze zorgen voor een nieuwe start van de Sinterklaasintocht.

Jarenlang kenden Barendrecht twee intochten: de ene bij het gemeentehuis en de Middenbaan, de andere bij Carnisse Veste. Na de afgelasting door corona, kon er vorig jaar weer een intocht worden gehouden. Die werd op verzoek van de gemeente in korte tijd georganiseerd door Jack Events, het bedrijf van Mariane en René. De parade tussen sporthal De Driesprong, het gemeentehuis, de Oude Dorpskern en Carnisse Veste leverde een hoop positieve reacties op.

René Okkerse en Mariane Jack zitten in het bestuur van Oranjevereniging Juliana. Besloten is om een werkgroep van de Oranjevereniging te belasten met de organisatie van de intocht. Op verzoek van de gemeente wordt dat ook dit jaar één intocht voor zowel het centrum als Carnisselande. Mariane en René zitten in de werkgroep met Astrid en André Videler. Zij hebben jarenlang de intocht bij Carnisse Veste georganiseerd. Die viel op, omdat de Sint daar op een witte schimmel aankwam.

“De organisatie van de intocht hoort niet bij een commerciële partij te liggen”, zegt René Okkerse. Daarom wil de werkgroep van de Oranjevereniging zoveel mogelijk Barendrechters betrekken bij de intocht.

Vorig jaar werd de Sint in de optocht vergezeld door allerlei verschillende pieten. Ook waren er dansers en was er volop muziek. Zo’n kleurrijke optocht moet het ook nu weer worden. Verenigingen, dansscholen en anderen die mee willen doen, kunnen zich nog melden.

De intocht start op 12 november bij het gemeentehuis. Via de Dorpsstraat en de Avenue Carnisse wordt het Havenhoofd bereikt, waar voor de Sint een podium klaarstaat.

De intocht wordt dit jaar financieel mogelijk gemaakt door de gemeente en door Carnisse Veste. Het is niet gelukt om ook de winkeliers van de Middenbaan hierbij te laten aansluiten. Met de horeca van de Oude Dorpskern wordt nog gesproken.

Mariane Jack en René Okkerse verwachten dat de intocht de komende jaren nog kan worden uitgebreid. Wellicht met praalwagens en hopelijk met meer steun van het plaatselijke bedrijfsleven.

Wie mee wil werken aan de intocht van Sinterklaas, als vrijwilliger, deelnemer of sponsor, kan een mail sturen naar info@oranjebarendrecht.nl .

Advertenties uit de krant