Aan de Pascalweg is grond vrij tegen de grens met de gemeente Barendrecht.
Aan de Pascalweg is grond vrij tegen de grens met de gemeente Barendrecht.

EVB waarschuwt voor komst Rotterdamse afvalverwerker

Algemeen

BARENDRECHT - Het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf Van Leeuwen verplaatst mogelijk naar een industrieterrein aan de Pascalweg, op de grens met Barendrecht. Dat stelt Echt voor Barendrecht (EVB). De fractie van EVB heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Het bedrijf is op dit moment met de gemeente Rotterdam in overleg om het huidige terrein aan de Doklaan, bij de Maashaven te verlaten. De werkzaamheden van het bedrijf zorgden op die plek regelmatig voor overlast bij omwonenden.

Het afvalverwerkingsbedrijf houdt zich onder andere bezig met het plasma-snijbranden van staal en het puinbreken van beton.

“Onze professionals staan garant voor een milieuvriendelijke en efficiënte verwerking van diverse metaal- en afvalsoorten. Maar ook demontage en ontmanteling van cool-, dry- en tankcontainers behoort tot een van onze specialiteiten. Elk verwerkingstraject wordt geheel van A tot Z verzorgd”, stelt het bedrijf zelf.

“Deze werkzaamheden kunnen voor veel geluids- en rookoverlast zorgen in de omgeving”, stelt EVB. Gemeenteraadslid Roeland Bol (EVB) heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld om hierover opheldering te krijgen.

Roeland Bol (EVB): “Naast regelmatige rookontwikkeling maken wij ons zorgen om brand. Bij diverse soortgelijke bedrijven in het land zijn de laatste maanden grote branden geweest. En ook bij dit bedrijf waren er in 2016 en 2019 forse branden, waarbij de rookontwikkeling zo groot was dat zelfs de Maastunnel langdurig werd afgesloten. Het is daarom opmerkelijk dat een dergelijk bedrijf door de gemeente Rotterdam richting de snelweg en ons dorp wordt verplaatst.”

EVB hoopt dat het Barendrechtse college nog invloed kan uitoefenen om de herlocatie van het afvalverwerkingsbedrijf naar de Pascalweg te voorkomen. Inmiddels heeft ook de wijkraad Lombardijen een brandbrief aan het Rotterdamse college van B&W gestuurd. De verplaatsing van het bedrijf staat gepland voor eind 2023.

Advertenties uit de krant