Afbeelding
Ingezonden mededeling

Vijf tips om een geschikte wijn te vinden

Algemeen

Wijn als geschenk is voor velen een passende optie. Iedereen houdt wel van een wijntje en er is een wijn te vinden binnen elk budget. Het kan samen gezellig meteen die avond worden opgedronken, of in de wijn koelkast gezet worden als verzamelitem. 

Toch is het kiezen van een juiste wijn een heel ander verhaal. Je kan wel besluiten om een wijn te kopen als geschenk, maar welk soort wijn? Waar ga je deze kopen? In dit artikel vind je enkele tips om je te helpen met het kiezen van een geschikte wijn. Zo kan jij voortaan altijd het perfecte wijntje voor de gelegenheid brengen.

Let op het seizoen

Veel wijnen vallen beter in de smaak tijdens het juiste seizoen. Zo zijn witte wijnen veel meer gewild gedurende de zomerperiode. Dit komt vanwege de zoete smaak die witte wijn heeft, en zoetheid gaat goed gepaard met de zomer. Op dezelfde manier is een zwaardere wijn beter voor de winter. Dit hoeft niet leidend te zijn, omdat een wit wijntje ook prima kan smaken in de winter. Toch is het een mooi startpunt voor degene die geen idee hebben waar ze moeten beginnen met zoeken.

Vraag medewerkers om hulp

De medewerkers die in de winkel werken, liggend aan waar je de wijn koopt, hebben veel ervaring met het verkopen van wijn en kunnen je daarom goed op weg helpen. Als je hen vertelt voor wie je de wijn koopt en wat de gelegenheid is, kunnen ze je in de goede richting wijzen. Je kan daarna je eigen kennis gebruiken op een specifieke wijn uit te kiezen die perfect past bij je situatie.

Wees creatief

Een rode Bordeaux wijn is bijna altijd een goede keuze. Dit maakt het ook een hele veilige optie als geschenk. Het nadeel van dit geschenk is dat de ontvanger waarschijnlijk al vaak een rode Bordeaux heeft gezien als geschenk en het niet meer zo speciaal is als ze het weer ontvangen als cadeau. Wees daarom een beetje creatief. Koop een wijn met een thema, nog beter als dat thema iets is wat alleen jij en degene waar je het geschenk voor koopt begrijpen. Zo zal diegene altijd onthouden dat je aandacht hebt gestopt in je geschenk, ook al smaakt de wijn zelf niet even goed als een populairdere optie.

Ken de smaak van de persoon

Als je weet dat de persoon voor wie je de wijn koopt houdt van rode wijn, maar een hekel heeft aan witte wijn, is het niet handig om toch een witte wijn te halen. Weet waar de ander van houdt en nog belangrijker, waar de ander niet van houdt. Zo kan je een perfecte wijnfles uitkiezen die misschien zelfs een mooi plekje in de luxe wijnkoelkast met 2 zones krijgt.

Koop van een bekend merk

Dit is een optie voor de mensen onder ons met een groter budget. Namelijk als je wijn koopt van een bekend label, zal degene deze wijn in de collectie houden als collectors item. Het maakt dan niet uit hoe lekker of vies de inhoud van de wijn is voor de ander. De wijn transformeert zogenaamd in een verzamelitem en niet meer in een normale wijn. Dit is een beetje een onpersoonlijke optie, maar alsnog geldig voor een geschikt geschenk. Het laat ook zien dat je ander waardeert om zo een luxe wijn voor hem of haar te kopen.

Advertenties uit de krant