De deelnemers aan de Diacodoe van Stichting Present voor de Dorpskerk, op 1 oktober.
De deelnemers aan de Diacodoe van Stichting Present voor de Dorpskerk, op 1 oktober. Foto:

Jongeren maken het verschil op de Diacodoe van Present

Algemeen

BARENDRECHT - Ruim dertig vrijwilligers hebben hard gewerkt op de zesde Diacodoe van Present, een werkdag voor kerkelijk betrokken jongeren op zaterdag 1 oktober.

De deelnemers kwamen bij elkaar in de Ontmoeting bij de Dorpskerk, waarna ze in groepjes uiteengingen voor verschillende praktische en sociale projecten. Een team hielp bij het onderhoud van de tuin bij een lichamelijk beperkte mevrouw. Ook bij stichting PiPa aan de Middeldijk werden struiken gekortwiekt. Een derde team stoomde behang af bij een gezin met een lichamelijk beperkte vader, zodat andere vrijwilligers van Present volgende week gelijk kunnen beginnen met nieuw behang. Een vierde ‘klusgroep’ ruimde een zolder leeg bij een jongeman die veel zorgen heeft over de renovatie van zijn woning.

Er waren ook bijzondere ontmoetingen met cliënten van Humanitas en Laurens. Twee groepen vrijwilligers deden spelletjes, dronken koffie samen en gingen bowlen.

Na de inspannende ochtend lieten jong en oud zich de lunch (met dank aan Bakkerij Pot), goed smaken. Dat de jongeren en hun begeleiders zich op hun vrije zaterdagmorgen wilden inzetten voor hun dorpsgenoten, zorgde bij iedereen voor stralende gezichten. Samen maakten ze een groot verschil voor hun dorpsgenoten.

www.presentbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant