Afbeelding
Foto:

P.V Barendrecht huldigt kampioen en jubilarissen

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens een gezellige avond met barbecue zijn de kampioenen van de postduivenvereniging Barendrecht weer op gepaste wijze in het zonnetje gezet.

Gedurende het seizoen van medio april tot medio september strijden de liefhebbers met hun wedstrijdduiven tegen elkaar om zo wekelijks punten te verzamelen en de liefhebber of duif met de meeste punten wint binnen een discipline en verzamelt deze punten ook voor een generaal kampioenschap.

Deze wedstrijdsport is sterk afhankelijk van het weer, dat gedurende het seizoen 2022 best gunstig is geweest. Maar ook andere factoren spelen een rol. Zo zijn er leden enkele weken uitgesloten geweest vanwege de vogelgriep en het bijbehorende vervoersverbod. Naast deze externe factoren is het de liefhebber die de kwaliteit en gezondheid en verzorging van zijn duiven kolonie onder contole moet houden om succesvol te kunnen zijn.

Ook dit jaar weer is Peter van Gelder de kampioen van de vereniging en scoorde hij met het generale kampioenschap 9382 punten. Direct gevolgd door Koos van de Lusdonk met 9042 punten en op de derde plaats de combinatie de Kok met 8731 punten. Jan Schenk werd vierde met 7014 punten en op de vijfde plaats is Arie Droogendijk geëindigd met 6321 punten.

Ook waren er dit jaar drie jubilarissen, zo werd Dick van de Heuvel gefeliciteerd met zijn 25 jarig lidmaatschap en Wim Rijken met zijn 50 jarig lidmaatschap. Als waardering ontvingen ze een cadeaubon en bloemen. Ook Piet van de Breevaart ontving deze prijzen voor zijn 60 jarig jubileum. Gedurende deze periode is Piet de meeste jaren actief geweest als bestuurder. Zo was hij secretaris, penningmeester, vlucht penningmeester en ringenadministrateur. Een verenigingsman die met hart en ziel de belangen van de vereniging diende, wat begon bij P.V.Ons Genoegen wat later P.V Barendrecht e.o. werd. De Nederlandse sportbond heeft hem dan ook beloond met een bronzen speld.

Advertenties uit de krant