Het docentenensemble aan het werk tijdens het Docentenconcert in De Baerne (foto Henk Elderson)
Het docentenensemble aan het werk tijdens het Docentenconcert in De Baerne (foto Henk Elderson) Foto:

Docentenconcert van hoog niveau bij CultuurLocaal

Algemeen

BARENDRECHT - Vorige week donderdag gaven docenten van CultuurLocaal in de BaerneZaal het jaarlijkse Docentenconcert. Met dit concert bedanken zij de gemeente, de vrijwilligers en andere betrokkenen in Barendrecht voor hun inzet om van CultuurLocaal een fijne werkplek te maken. Het werd een concert van uitzonderlijk hoog niveau.

De opening was voor Henk Elderson, coördinator bij CultuurLocaal, maar ook muzikant en componist. Op elk docentenconcert wordt muziek van hem gespeeld. Deze keer was dat My sweet Song, een liefdesverklaring in twee delen, waarbij saxofoondocent Cosimo Gentili de solopartij prachtig invulde.

Cosimo was ook van de partij bij het betoverende optreden van zangeres/violiste Laia Escartin. Zij leidt het Bohemian koor, maar liet zich op deze avond zien als een unieke performer met twee eigen nummers in een unieke stijl, waarin ze de traditionele opbouw van liedjes helemaal weet los te laten.

Tom a-Tjak is een vaste waarde op het docentenconcert. Hij speelde op klassieke gitaar twee composities van Karel Vercruijsse.

Pianodocent Frans Verburg liet zijn veelzijdigheid en vakmanschap horen in drie stukken. Bij het eerste speelde Monique Kruijdenberg de solopartij op klarinet, waarna Cosimo voor de derde en laatste keer aantrad om heerlijk mee te improviseren op Cantaloupe Island van Herbie Hancock en Spain van Chick Corea.

De finale was voor een ensemble van docenten: Hans Cok (piano), Hanneke Meijer (dwarsfluit), Arjan Kik en Madeleine Brozek (viool), Marieke de Vries (accordeon) en Monique Kruijdenberg (klarinet). Zij speelden onder meer Tanti anni prima van Astor Piazzola.

De geplande radio uitzending van het concert kon helaas niet doorgaan door ziekte van technicus Hans van Hengel. Gelukkig was presentator Jos Vis wel van de partij om de volle Baerne Zaal te vermaken met leuke interviews en aankondigingen.

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant