Windturbines. (foto: Arco van der Lee)
Windturbines. (foto: Arco van der Lee)

Gemeente presenteert ‘Windenergie Participatie App’

Algemeen

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft een ‘Windenergie Participatie App’ gemaakt. Deze is binnenkort te downloaden.

“Meedenken en praten rondom windenergie kan nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week”, zegt wethouder Lennart van der Linden. “Windenergie is een belangrijk thema wat veel inwoners raakt en wij als gemeente willen zoveel mogelijk belanghebbenden hierbij betrekken, via diverse kanalen. Inwoners gaven aan niet altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt. Middels het inzetten van deze app denken wij niet dat wij dit helemaal kunnen oplossen, maar hopelijk wel grotendeels.”

De gratis applicatie is straks te downloaden in Apple Store en binnen een week in de Google Play Store. Gebruikers kunnen een account aanmaken maar dat hoeft niet.

In de app kunnen gebruikers meedenken over de (eerste stap van) het maken van normen, nieuws lezen, foto’s & 3D beelden inzien. Ook staat er informatie in over de Klankbordgroep, nieuwe evenementen en zijn de documenten in te zien en te downloaden.
Gebruikers van de app kunnen de notificaties aanzetten, zo blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook is er ruimte om vragen rondom windenergie, te stellen.

Advertenties uit de krant