Giel Kooiman, Dicky Tol en Roelof Roomer.
Giel Kooiman, Dicky Tol en Roelof Roomer. Foto:

Zeeheldenbuurt in Podium Vis

Algemeen

BARENDRECHT – Vanavond, donderdag 13 oktober, tussen 19 en 20 uur, is er een uitzending van Podium Vis Extra met als gasten Dicky Tol, Giel Kooiman en Roelof Roomer van de Historische Vereniging Barendrecht. Zij hebben alle drie gewoond in de Zeeheldenbuurt

. Deze wijk met de Trompstraat, Evertsenstraat, De Ruyterstraat en Piet Heinstraat wordt binnenkort gesloopt. Daarom organiseren zij een reünie en/ of tentoonstelling over deze buurt op vrijdag 11 november. De start van de tentoonstelling in het museum van de Historische Vereniging is om 15.00 uur. Aansluitend is er in het gebouw de Ontmoeting bij de Dorpskerk vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur de reünie. Dicky, Giel en Roeland komen er alles over vertellen.
Ook Arco van der Lee van De Schakel sluit aan. Hij heeft met een aantal (oud-) bewoners van de Zeeheldenbuurt door hun wijk gelopen. De verslagen daarvan zijn gepubliceerd in De Schakel. Een aantal van die verhalen zal Arco in dit uur extra belichten.

Verder wordt er tussen de gesprekken door muziek gedraaid van Chuck Memphis. Dit is de artiestennaam van Karel van den Hoven, die ook gewoond heeft in de Zeeheldenbuurt.

De techniek is handen van Hans van Hengel. Het programma is te horen bij Exxact Barendrecht.

Advertenties uit de krant